TCDD'den özel davetle 6,7 milyar TL'lik ihale

TCDD'den özel davetle 6,7 milyar TL'lik ihale

Şirketler özel davetle katıldığı ihalede sözleşme bedeli 6 milyar 799 milyon TL oldu.

TCDD'nin hızlı tren projesi, özel davet ile ihaleye katılan iki şirkete verildi. Duyurusu yapılmayan ihalede sözleşme bedeli 6 milyar 799 milyon TL oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Projesi için özel davet ile ihale düzenlendi. Yaklaşık maliyeti 7 milyar 245 milyon 492 bin 387 TL olarak hesaplanan proje için rekabete imkan sağlayan açık usül yerine, Kamu İhale Kanunu’nun deprem gibi olağanüstü durumlarda izin verdiği 21-b Pazarlık usulü kullanıldı. İhaleye katılacak müteahhitler de özel olarak belirlendi.

27 Eylül’de Ankara'daki TCDD binasında gerçekleştiği öğrenilen ve sadece 4 teklifin alındığı ihale, özel olarak davet edilen DEMCE Yapı ve İntekar Yapı İş Ortaklığı'na 6 milyar 799 milyon 113 bin TL'ye verildi.

2024'TE TAMAMLANACAK

Sözc'den Yusuf Demir'in haberine göre tam adı, "Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Projesi Kapsamında İstasyon Yolları, Emniyet Tünelleri ve Muhtelif Yerlere Sanat Yapıları Yapım İşi" olan projenin sözleşmesi 21 Ekim’de imzalandı. Sözleşmeye göre proje, 21 Ekim 2022’de başlayıp 25 Ekim 2024’te tamamlanacak.

ÖZEL DAVET İLE İLK PROJELERİ DEĞİL

Demce ve İntekar Yapı İş Ortaklığı’na bu yıl başında başlayan "Çaycuma-Bartın Ayrımı Hisarönü-Zonguldak Yolu 5-19 kilometre arası Yapım İşi" ihalesi de özel davetle verilmişti. 14 Ocak’ta inşaatına başlanan karayolu projesi için Demce ve İntekar’la 2 milyar 399 milyon TL'lik sözleşme imzalanmıştı.