TCDD'de sürgün edilen BTS üyelerinden birçok ilde protesto

TCDD'de sürgün edilen BTS üyelerinden birçok ilde protesto

TCDD'de, KESK'e bağlı BTS üyesi olan 84 çalışan, 'rotasyon' adı altında sürgün edildi. BTS, birçok ilde sürgünü protesto eden açıklamalar yaptı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS); TCDD’de aralarında BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol’unun da olduğu 84 çalışanın sürgün edildiğini açıkladı. Sendika, birçok ilde açıklamalar yaparak bu sürgünleri protesto etti.

BTS Genel Başkanı Hasan Bektaş, düzenlediği basın toplantısında, “TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun ile Trafik ve İstasyon Dairesi Başkanı Abdullah Özcanlı, insanların can derdine düştüğü bu ortamda, kurumumuzda olmayan bir uygulama ile, ‘rotasyon’ adı altında hiçbir gerekçe göstermeden, içerisinde İzmir Şube Başkanımız Erdal Akyol’un da olduğu 84 çalışanını sürgüne gönderdi” dedi.

'YANDAŞ SENDİKANIN TALİMATIYLA OLDUĞU SONRADAN ORTAYA ÇIKMIŞTI'

Bu sürgünlerin, kurumda yaşanan liyakatsiz atama ve siyasi kadrolaşmanın sendika tarafından teşhir edilmesi nedeniyle yaşandığını belirten Beştaş, şunları söyledi:

“Trafik ve İstasyon Dairesi Başkanı Abdullah Özcanlı, Konya Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’ne devlet memuru olarak atanmasından 52 gün sonra Trafik ve İstasyon Dairesi Başkanı olarak atandı. Bu kişinin yaptıklarına onay veren de Genel Müdür Ali İhsan Uygun’dur. Bu kişiler, pandemi günlerinde çalışanların sürgününü çıkardı. Şubat 2020 tarihinde İzmir’de Trafik Servis Müdür Yardımcısı olarak görev yapan üyemizi yıldırmak, çalışanlara gözdağı vermek amacıyla Malatya’ya geçici olarak görevlendirilmesinin yandaş sendikanın talimatıyla olduğu da sonradan ortaya çıkmıştı.”

Bu sürgün kararlarının kabul edilemez olduğunun altını çizen Bektaş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na, “Bu tür girişimlere izin vermeyin” diye seslendi.

BİRÇOK İLDE PROTESTO

Sürgün kararı İzmir, İstanbul, Adana, Diyarbakır’ın da aralarında bulunduğu birçok ilde BTS üyeleri tarafından protesto edildi. İzmir Alsancak Garı önünde yapılan açıklamaya KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen de katıldı. Eylemde konuşan Şube Başkanı Erdal Akyol, salgın sürerken TCDD emekçilerinin sürgün edilmesinin insanlık dışı olduğunu vurguladı. Adana Garı’nda yapılan açıklamada ise “Siz bizim teslim olduğumuzu nerde gördünüz? Sürgünler bizi yıldıramaz” pankartı açıldı.