TBMM'ye 23 yeni fezleke gönderildi

TBMM'ye 23 yeni fezleke gönderildi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile HDP Eş Genel Başkanı Buldan'ın da aralarında bulunduğu 21 milletvekiline ait 23 dokunulmazlık dosyası TBMM'ye gönderildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması için 23 yeni fezleke gönderildi. Fezlekelerden 11’i Cumhuriyet Halk Partisi (CHP); 12’si Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri hakkında düzenlendi. Fezlekelerin arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan hakkında düzenlenmiş fezlekeler de bulunuyor.

AA'nın aktardığına göre; Kılıçdaroğlu ve Buldan'ın yanı sıra haklarında fezleke hazırlanan HDP’li vekillerin isimleri şöyle:

Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, Van Milletvekili Adem Geveri, Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Van Milletvekili Nadir Yıldırım, Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca ve Şırnak Milletvekili Aycan İrmez.

Haklarında fezleke hazırlanan CHP’li vekillerin isimleri ise şöyle:

Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ve İstanbul Milletvekili Eren Erdem.

Gönderilen fezlekeler arasında, CHP'li Tanrıkulu ve HDP'li Yiğitalp'in 2'şer dosyası bulunuyor.

Son gelen 23 fezleke ile birlikte TBMM'ye gönderilen fezleke sayısı 550 oldu.