TBMM Meclis Başkanı AKP'li Şentop oldu

TBMM Meclis Başkanı AKP'li Şentop oldu

TBMM Meclis Başkanlığı oylaması sonuçlandı.

İleri Haber

TBMM Meclis Başkanlığı oylaması sonuçlandı. 

AKP'de Şentop'un yanı sıra Nevzat Şatıroğlu da Meclis Başkanlığına da adaylığını koydu ancak daha sonra çekildi. 

Meclis Başkanı seçiminde AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü ve İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz yarışacak.

TBMM Genel Kurulu, 29. Meclis Başkanını seçmek için Celal Adan Başkanlığı’nda toplandı. Genel Kurul’da, ilk tur için  gizli oylama yapıldı. TBMM Genel Kurulunda yapılan birinci tur oylamada 528 milletvekili oy kullandı. AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop 322, CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay 120, İYİ  Partili Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz 35, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay 45 oy aldı. 6 oy geçersiz sayıldı.

Adayların hiçbiri TBMM Başkanı seçilmek için gerekli olan olan üye tam sayısının üçte iki (400) çoğunluğuna ulaşamadı. Meclis Başkanı seçimi için 2. tur oylamaya geçildi. 

GÜNCELLEME 15.43

Üçüncü turda 336 oy alan Mustafa Şentop TBMM’nin yeni başkanı oldu.

GÜNCELLEME 14.37

İkinci tur oylama sonuçlandı. Şentop 333, Altay 126, Pekgözegü 46, Filiz 35 oldu. Çoğunluğa yine ulaşılamadığı için üçüncü tur oylamaya geçiliyor. Üçüncü turda 301 oy alan kazanacak.