TBMM Başkanı Şentop'tan 'AVM'ler açıkken TBMM neden kapalı' sorusuna yanıt: 'Gündemde bir şey yok'

TBMM Başkanı Şentop'tan 'AVM'ler açıkken TBMM neden kapalı' sorusuna yanıt: 'Gündemde bir şey yok'

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AVM'ler açıkken Meclis'in kapalı olması eleştirilerine "Hiç AVM ile TBMM mukayese edilebilir mi? Gündemde acil bir şey yok" diye yanıt verdi.

TBMM faaliyetleri yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında 15 Nisan'da askıya alınırken, Meclis'in kapalı olup AVM'lerin açılarak binlerce işçinin riske atılmasını eleştiren yurttaşlara TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un yanıtı "Hiç AVM ile TBMM mukayese edilebilir mi? Gündemde acil bir şey yok" oldu.

TBMM'nin koronavirüs nedeniyle kapatılıp, her gün binlerce insanın girip çıktığı AVM'lerin açılması ise yurttaşlar tarafından eleştirilmişti.

Konuyla ilgili konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, eleştirilere "Hiç AVM ile TBMM mukayese edilebilir mi" diyerek yanıt verdi.

Haberürk yazarı Muharrem Sarıkaya'ya konuşan Şentop, şunları söyledi:

“Hiç AVM ile TBMM mukayese edilebilir mi? Komik buldum bu söylemi. Ayrıca TBMM kapanmış değil ki, milletvekili arkadaşlarımız salgının en yüksek olduğu dönemde bile çok yoğun bir çalışma içine girdi. Sonrasında da çalışmalarına ara verdi. Şu dönem acil bir şey de yok. Eğer gündemde önemli ve acil bir durum varsa, hemen çağrı ile toplanabilecek durumda. Yanlış bir yaklaşım…”

'PATRONLARIN SORUNU ÇÖZÜLDÜĞÜ İÇİN GÜNDEM YOK'

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un "Hiç AVM ile TBMM mukayese edilebilir mi? Gündemde acil bir şey yok" açıklamasına sosyal medya üzerinden cevap verdi.

Baş Twitter üzerinden "Patronların tüm acil sorunları çözüldüğü için gündem yok!" mesajını paylaştı.

TİP Genel Başkanı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Şentop haklı! Patronların tüm acil sorunları çözüldüğü için gündem yok! EYT, açlık sınırı altında asgari ücret, işsizlik, yoksulluk, insanlık dışı koşullarda çalıştırılan işçiler TBMM’nin gündemi değil."