TBMM Başkanı İsmail Kahraman: Cumhuriyetçiyim

TBMM Başkanı İsmail Kahraman: Cumhuriyetçiyim

TBMM Başkanı İsmail Kahraman Mecliste düzenlediği basın toplantısında, TBMM'nin 26. dönem çalışmalarına ilişkin konuştu.

Hakkında oluşan ‘‘Atatürk aleyhtarı'' algısının yanlış olduğunu iddia eden Meclis Başkanı İsmail Kahraman, “Cumhuriyete inanırım, saltanatçı değilim” dedi. Kahraman, yeni anayasada laikliğin kaldırılması gerektiğini savunmuştu.

Kahraman damadının FETÖ'den arandığı ve yurt dışında olduğu iddialarına ilişkin ise, “Onu ben bilemem. Şahıslara ait keyfiliktir. Meral hanımın beyanı kendine aittir, mesnetsizdir, yersizdir. Herhangi bir delile dayanmamaktadır. İnsanların, hele siyasetçilerin siyasi ahlaka sahip olması gerekir“ cevabını verdi.

CUMHURİYETÇİYİM

Meclis Başkanı, “Atatürk ve laiklik karşıtı olarak algınız var” yorumuna ise, “Bu yanlış. Laiklik Türkiye'de uygun gördüğüm bir konu. Ama hiçbir kavram tarifsiz olmaz. Tarifinin yapılması lazım. Yanlış spekülasyonlara vesile oldum. Bu algı da yanlıştır. Bendeniz demokrasiye, Cumhuriyete inanırım. Demokrasi sandıktır, sandıktan çıkan makuldür. Saltanatçı değilim, Cumhuriyetçiyim. Dinin serbestliğinden yanayım. Cumhuriyetin temel ilkelerinden yanayım. Bunun dışındaki algılar tamamen yakıştırmadır” dedi.