TBB'de Feyzioğlu'na tepki istifası: 'Çoktan taşan bardağı deviren son damla oldu'

TBB'de Feyzioğlu'na tepki istifası: 'Çoktan taşan bardağı deviren son damla oldu'

TBB İnsan Hakları Merkezi Genel Sekreteri Av. Mustafa Kemal Karahan, Savunma Yürüyüşü'ndeki baro başkanlarının Metin Feyzioğlu tarafından terörize edilmeye çalışıldığını söyleyerek görevinden istifa etti.

İleri Haber

Türkiye Barolar Birliği (TBB) İnsan Hakları Merkezi Genel Sekreteri Av. Mustafa Kemal Karahan, baro başkanlarının Savunma Yürüyüşü'nün buluşma noktası olan Ankara'da baro başkanları polis tarafından darp edilirken TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Anıtkabir ziyaretinin fotoğraflarını paylaşmasına ilişkin ''Çoktan taşmış olan bardağı devriren son hamle olmuştur'' diyerek görevinden istifa etti.

AKP iktidarının Avukatlık Kanunu'nun değiştirilmek istenilmesine ve baroların yapısına dönük müdahale hazırlığına karşı, 80 ilin baro başkanının Ankara'ya başlattığı 'Savunma Yürüyüşü'ne dün sabah saatlerinden itibaren polis müdahale etti, baro başkanları darp edildi ve bugün ise Bilecik Barosu Başkan Yardımcısı Av. Hasan Şahin polisler tarafından yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı. 

'ÇOKTAN TAŞAN BARDAĞI DEVİREN SON DAMLA'

Ankara Barosu'na kayıtlı Av. Mustafa Kemal Karahan'ın dün verdiği istifa dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

''Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı’nca bir süredir devam eden temel hak ve özgürlüklere aykırı eylemlerin düzelmesi ve insan hakları mücadelesinin terk edilmemesi adına merkez olarak yoğun çaba göstermemize rağmen düşünce açıklamalarına dahi tahammül edilmeyip terörize edildiği, Baro Başkanlarının ve aydınların açıkça hedef gösterilmeye devam edildiği görülmektedir.

Türkiye’nin dört bir yanından hareket eden 56 Baro Başkanının, Baroları ve Avukatlık Mesleğini yok etme projesine karşı demokratik yürüyüşlerinin dahi bizzat birlik başkanı tarafından terörize edilmeye çalışılması ve baro başkanları polis tarafından darp edilirken Anıtkabir ziyaretinin fotoğraflarının paylaşılması çoktan taşmış olan bardağı devriren son hamle olmuştur. 

Bu sebeplerle 2013 yılında başlamış olduğum Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi Genel Sekreterliği görevimden 22.06.2020 tarihi itibari ile istifa ediyorum.''