TBB ve 80 barodan seçim sistemine ilişkin ortak açıklama

TBB ve 80 barodan seçim sistemine ilişkin ortak açıklama

TBB ve 80 baro başkanlığı, baro ve seçim sistemlerinin değiştirilmesine ilişkin atılan adımları doğru bulmadıklarını belirterek önceliklerinin sorunların çözümü için çaba sarf etmek olduğunu ifade etti. 

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve 80 baro başkanlığı, barolara ve onların seçim sistemlerine yönelik değişiklik girişimlerini doğru bulmadıklarını belirterek bu girişimlerin durdurulmasını ve geri çekilmesini istedi.

TBB ve 80 baro yaptığı ortak açıklamada, Türkiye'nin uzun zamandır yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla, ekonomik toplumsal ve siyasi mücadele ettiğini belirtti.

Avukatların yaşadığı sorunların tahammül edilemeyecek duruma geldiğinin ifade edildiği açıklamada, Tükiye'nin ve avukatlık mesleğinin önceliğinin sorunları çözmek için çaba sarf etmek olduğunun altı çizildi. 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Avukatlık Kanununda barolar ve seçim sistemlerine yönelik değişiklik girişimlerini doğru bulmuyor, bu girişimlerin durdurularak geri çekilmesini, ülkemizin gerçek gündemlerinin çözümüne dönülmesini talep ediyoruz. İleride, avukatlarımızın ve barolarımızın ihtiyacı ve beklentisini karşılayacak, Avukatlık Kanunu hazırlanması aşamasında asıl muhatap, barolar ve TBB olmalıdır. Türkiye Barolar Birliği nezdinde, 80 baronun, uzmanlar ve akademisyenlerin katılımıyla bir komisyon oluşturulmalı, bu komisyonca hazırlanacak tasarı, kamuoyu ve ilgililerle paylaşılmalıdır. Doğru, adil ve hukuki olan hareket tarzı bu olmalıdır."