TBB Başkanı Feyzioğlu AKP ile görüştü: Her milli meselede kenetlenmeliyiz

TBB Başkanı Feyzioğlu AKP ile görüştü: Her milli meselede kenetlenmeliyiz

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, AKP Rize İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Feyzioğlu, "Her milli meselede kenetlenmeliyiz" derken, AKP'den vatandaşların güven içinde yargılanmasını talep etti.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, çeşitli programlar için geldiği Rize'de, AKP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Rize Baro Başkanı Ümit Peçe'nin yanı sıra bölge illeri baro başkanlarının da Feyzioğlu'na eşlik ettiği ziyarette, İl Başkanı İshak Alim ve yöneticilerle görüşüldü.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getiren Alim, AKP iktidarı sonrasında hukuka olan güvenin arttığını ve hukukun üstünlüğünün tesisi için çalıştıklarını öne sürdü.

Feyzioğlu ise her çağdaş insan gibi siyasi düşünceleri olduğunu fakat hiçbir siyasi parti ile siyasi düşünceler anlamında faaliyetleri bulunmadığını söyledi.

"AKP'yi ziyaret ederek siyaset yapmadıklarını ve bir ilki başlattıklarını" ifade eden Feyzioğlu şöyle konuştu:

'VATANDAŞLARIMIZ GÜVEN İÇİNDE YARGILANSIN'

"Oy verdiğimiz, vermediğimiz siyasi partiler olur. Türkiye Barolar Birliği başkanlığında, meslek örgütlerinin başkanlıklarında siyasi particilik yapılmaz. Biz, hukukun üstünlüğünü, yargının bağımsızlığını, mahkemelerde vatandaşlarımızın güven içerisinde yargılanmasını isteriz. Hakimimiz, savcımız, vatandaşa doğru davransın, haklı haksız, suçlu suçsuz ayırsın isteriz. Bunlar hukuk siyaseti talepleridir."

'HER MİLLİ MESELEDE KENETLENMELİYİZ'

"Rize'deki tüm siyasi parti il başkanlıklarını ziyaret ediyoruz. Amacımız toplumsal iletişimi, kucaklaşmayı sağlamak. Daha çok kucaklaşmaya ihtiyacımız var. Milli bir duruşa ihtiyaç var. Milli konularda, milli beraberliğimizi sağlamlaştırmalıyız. Her milli meselede kenetlenmeliyiz. Bunu lafta değil, özde yapmalıyız. Özde yapmak için ön yargıları kırmamız lazım. Ön yargılar nasıl kırılır? Siyasi partileri ayrım gözetmeksizin ziyaret ederek olur."

'ERDOĞAN'IN FAZIL SAY'IN KONSERİNE GİTMESİNE FEVKALADE OLUMLU BİR DURUM'

"Aynı suyu içiyor, aynı yemeği yiyoruz. Birimizin başına bir şey gelince diğerininkine de mutlaka geliyor. Lira düşüyor, biz kaybediyoruz. Dolar düşüyor, biz kazanıyoruz. Fabrika açılıyor, biz kazanıyoruz. Biz birlikte yaşıyoruz. Bizim tüm siyasi partilerden talebimiz, artık bu toplum kutuplaşmak, birbirinden ayrı düşmek istemiyor. Birbirine düşmanlaşmak asla istemiyor, konuşmak istiyor. Son dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızın besteci piyanist Fazıl Say'ın konserine gitmesini fevkalade olumlu bir adım olarak değerlendiriyorum. Doğru bir yönde ilerlediğimizi düşünüyorum. Biz de buna katkı sunmak istiyoruz."