Tazyikli suyla koğuşu bastılar

Tazyikli suyla koğuşu bastılar

Elazığ T Tipi Cezaevi’nde kadın tutukluların koğuşlarına yangın bahanesiyle tazyikli suyla baskın yapıldığı öne sürüldü.

Elazığ T Tipi Cezaevi idaresinin uygulamalarına karşı açlık grevine başlayan kadın tutuklular gardiyanların saldırısına uğradı. Cezaevinde açlık grevine giren kadınlar, olay günü yaşadıklarını kendilerini ziyaret eden avukatlarına anlattı. Tutuklular, cezaevinde görevli kadın ve erkek gardiyanlar, 7 Kasım akşamı saat 20.00-21.00 sıralarında yangın bahanesiyle kadınların kaldığı C-4, C-6 ve B-6 koğuşlarına tazyikli suyla saldırdığını belirtti. Tutuklular, buna karşı çıkan kadınların da sandalyelerle darp edildiğini söyledi.

Mezapotamya Ajansı'nın aktardığına göre, saldırı sırasında Sevda Cebe, Bahar Ulusoy, Vesile Koçak ve ismi öğrenilmeyen bir kadın tutuklu çeşitli yerlerinden yaralandığını aktaran tutuklular, tazyikli suyla yapılan müdahaleden dolayı koğuşların kullanılamaz hale geldiğini belirtti. 

Tutuklular maruz kaldıkları şiddet nedeniyle cezaevi idaresi ve gardiyanları hakkında Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adalet Bakanlığı’na suç duyurusunda bulundu. Olayın savcılığa yansıması üzerine cezaevi idaresi, odalarda yangın çıkarıldığını ve kendilerinin buna müdahale ettiğini ileri sürdü.