Tazminatları gasp edilen Neo Trend işçileri direnişi sürdürüyor

Tazminatları gasp edilen Neo Trend işçileri direnişi sürdürüyor

Dün Bakırköy Carousel AVM’de bir araya gelen işçilere, Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, ve sendika yöneticileri de destek verdi.

İleri Haber

Nakliyat-İş öncülüğünde ödenmeyen tazminatları için direnen Neo Trend İşçileri 19 Eylül 2021 günü Bakırköy Carousel AVM önünde ve AVM içerisinde bulunan Neo Trend'in iş yaptığı firmalardan olan Hummel Mağazası önünde bir açıklama gerçekleştirdi. İşçilerden Mehmet Bilal, patron Kazım Akbulut'un işçilerin haklarını istifa ettiği gerekçesiyle vermezken, kendisinin ise varlık içinde yaşamını sürdürdüğünü belirtti.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla beraber Neo Trend Tekstil A.Ş.’de çalışan 104 işçi önce ücretsiz izne çıkarılmış, işçiler izindeyken şirketin Güngören’deki binası boşaltılmış ve patron Kazım Akbulut kayıplara karışmıştı.

Bunun üzerine 1 Temmuz’dan itibaren süresiz eylem kararı alan Neo Trend Tekstil işçileri, Türkiye Devrimci Kara, Hava ve Demiryolu İşçileri Sendikası (Nakliyat-İş) öncülüğünde direnişlerini sürdürüyor.

Dün Bakırköy Carousel AVM’de bir araya gelen işçilere, Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, ve sendika yöneticileri de destek verdi. AVM içerisinde bulunan ve Neo Trend'in iş yaptığı firmalardan olan Hummel Mağazası önünde bir açıklama yapan Küçükosmanoğlu, Neo Trend Tekstil Fabrikası'nın hileli bir şekilde kapatıldığını, işverenin 104 işçinin çoluğunun çocuğunun geleceğini gasp etmeye çalıştığını dile getirdi. Küçükosmanoğlu, patron Kazım Akbulut'un iş yaptığı bütün kişi ve firmaların da işçilerin alacaklarından sorumlu olduğunu belirtti.

‘İŞ YAPTIKLARI TÜM FİRMALAR EYLEM ALANIMIZ’

Küçükosmaoğlu, Neo Trend Tekstil işçilerinin mücadelesine destek olmak için vatandaşları Hummel mağazalarından alışveriş yapmamaya ve işçilerle dayanışma içerisinde olmaya çağırdı. Yasal olarak Hummel ve Next Tekstil'in, işçilerin alacaklarından sorumlu olduklarını vurgulayan Küçükosmanoğlu, “Bundan dolayı Hummel mağazalarının ve Neo Trend'in iş yaptığı tüm firmaları ve mağazaları eylem alanımız olmaya devam edecektir” dedi.

‘PATRON KAÇIYOR’

Küçükosmanoğlu’nun açıklamalarının ardından alkışlarla AVM önüne geçildi. Burada yapılan açıklamada işçiler adına sözü Mehmet Bilal aldı. Mehmet Bilal, patronun pandemi sırasında fabrikanın içini boşaltarak kaçtığını belirtirken, kendileri için bir fon oluşturulacağı sözünün verilmesine rağmen bu sözün tutulmadığını, mal varlıklarını üçüncü-dördüncü şahıslara aktarılarak işin içinden sıyrılmaya çalışıldığını dile getirdi.

‘VARLIK İÇİNDE YAŞAMINI SÜRDÜRÜYOR’

Bilal, Kazım Akbulut'un işçilerin haklarını istifa ettiği gerekçesiyle vermezken kendisinin varlık içinde yaşamını sürdürdüğünü belirtti. Bilal, konuşmasını mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini ifade ederek sonlandırdı.

‘HAKLARIMIZI İSTİYORUZ’

Bilal’in ardından sözü alan Nuray isimli kadın işçi ise “Biz Kazım Akbulut'un tüm sermeyesini, evini, katını, arabasını istemiyoruz. Biz, alınterimizi, yıllarca çalışmamızın karşılığı olan haklarımızı istiyoruz. Bu haklarımızı da alana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Neo Trend Tekstil'in bağlantılı olduğu tüm işyerlerinde eylemlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Eylemde Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu Halkların Demokratik Kongresi (HDK) adına dayanışmasını iletti.

Eylem "Direne Direne Kazanacağız!", "İşçiyiz, Haklıyız, Kazanacağız!", "Hummel'a Girme, Zulme Ortak Olma", "Kurtuluş Yok Tek Başına, Ya Hep Beraber, Ya Hiçbirimiz" sloganlarıyla sonlandırıldı.