'Tayyipler Alemi' Pankartı  Taşıyan ODTÜ'lüler serbest!

'Tayyipler Alemi' Pankartı Taşıyan ODTÜ'lüler serbest!

Tutuklu ODTÜ'lülerin tahliye kararının ayrıntılarını Av. Erinç Sağkan İleri Haber'e anlattı.

Nazlı Eda Piyade / @nazliieda_

2018 ODTÜ Mezuniyet Töreni'nde  “Tayyipler Alemi” karikatürü pankartından dolayı "Erdoğan'a hakaret" suçlamasıyla gözaltına alınıp tutuklanan 4 ODTÜ’lü serbest bırakıldı.

ODTÜ’lülerin davasıyla ilgilenen Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Av. Erinç Sağkan mahkeme kararını İleri Haber’e anlattı.

Sağkan avukatların yaptığı tahliye talebinin reddedilmesi kararına yapılan itirazın tahliye ile sonuçlandığı bilgisini verdi.

‘TUTUKLULUK GEREKTİRECEK BİR DURUM YOK’

Ağır Ceza Mahkemesi’ne yapılan itirazda mahkeme, tutukluluğu gerektirecek bir durum olmadığı kanaatiyle tahliye edilmelerine karar verdi.

Davayı yürüten mahkemenin tutukluluk kararı avukatlar tarafından ‘Hukuk dışı’ olarak yorumlanmış ve itirazlarda bulunulmuştu.  

[ih2]

İtirazları değerlendiren Mahkeme tutukluluk gerektirecek bir durum olmadığına kanaat getirdi.  İleri Haber’e konuşan Av. Sağkan “Geç de olsa tutukluluk konusunda doğru karar verildi” dedi.

ADLİ KONTROL TALEBİ VE YURTDIŞI YASAĞI İLE TAHLİYE

ODTÜ’lüler adli kontrol ve yurtdışı yasağı ile tahliye edildi.

NE OLMUŞTU?

Mezuniyet Töreni'nde Özel Güvenlik Görevlileri'nin saldırısına uğrayan öğrenciler AKP yandaşları tarafından sosyal medyada da hedef gösterilmiş, evleri basılarak gözaltına alınmışlardı. Pankartı taşıyan öğrencilerin dışında pankartı basan matbaa çalışanına da dava açılmıştı. [ih3]

DAHA FAZLA