'Tayt giyen öğrencilere şehvet duyuyorum' diyen din kültürü öğretmenine beraat kararı!

'Tayt giyen öğrencilere şehvet duyuyorum' diyen din kültürü öğretmenine beraat kararı!

Beykoz’da bir lisede, sınıfta öğrenciyi ayağa kaldırıp “Tayt giyen öğrencilere şehvet duyuyorum” diyen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Emin Şahin’in yargılandığı davada beraat kararı çıktı.

Hüseyin Naval - @huseyinNaval

Beykoz Prof. Dr. İbrahim Canan Anadolu Lisesi’nde 2016 yılında sınıftaki bir öğrenciyi ayağa kaldırıp “Ben tayt-pantolon giyen kızların bacak arasına bakınca şehvet duyuyorum” diyen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Emin Şahin’e dava açılmıştı.

DERSİNE GİRDİĞİ DİĞER SINIFLARDA DA AYNI ŞEYİ SÖYLEMİŞ

Hâkimin şikâyet ve delilleri sorması üzerine davacı öğrenci “Gerek bizim sınıfta gerekse diğer sınıflarda bu tür konuşmalar oluyormuş. ‘Taytlı bir bayan bende şehvet uyandırır’, ‘Namus bana göre bacak arasından ibaret değildir’ şeklinde sözler söylediği oluyormuş.  Bunları ben de bizzat sınıfta söylediğini duydum. Dersleri 15-20 dakika işler, sonra bu konuları açardı” dedi.

Beyanın verilmesinin ardından Avukat Neşe Tanseli’de “Müvekkilimin beyanlarına katılıyoruz, şikayetçiyiz” dedi.

ÖĞRENCİNİN BACAK ARASINA BAKINCA ŞEHVET DUYMAK ‘GÖREVİ GEREĞİ BEYAN’MIŞ!

Emin Şahin’in avukatı Hüseyin Kömürcü ise “Tüm dosya kapsamında toplanan deliler incelendiğinde müvekkilimin kimseyi hedef almadığı açıktır. Müvekkilim din kültürü öğretmenidir ve görevi gereği müfredat kapsamında sınıfta beyanlarda bulunmuştur. Din konusunda öğrencileri aydınlatma yükümlülüğüne istinaden beyanları olmuştur. Uyarı cezası almıştır. TCK’da bir suç oluşmamıştır. Müvekkilimin beraatına karar verilmesini talep ediyoruz” dedi.

BERAAT KARARI VERİLDİ

Tarafları dinleyen Hakim Ramazan Oruç, Emin Şahin’in öğrenciye yönelik cinsel tacizin olmadığı gerekçesiyle Şahin’in beraatına karar verdi.

DAHA FAZLA