Taylan Kulaçoğlu'nun yargılandığı davada adalet çıkmadı

Taylan Kulaçoğlu'nun yargılandığı davada adalet çıkmadı

Balıkesir'de gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldığı gün tekrar evi basılarak tutuklanan Taylan Kulaçoğlu, 6 ay sonra ilk kez hakim karşısına çıktı.

İleri Haber

“İsimsizler Hareketi” adlı sosyal medya grubundaki paylaşımlar gerekçe gösterilerek tutuklanan Taylan Kulaçoğlu’nun duruşması bugün Balıkesir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme, Kulaçoğlu’nun tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 2 Aralık’a ertelendi.

Davanın hakiminin ve mahkeme heyetinin duruşmaya yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınını gerekçe göstererek katılmaması sebebiyle duruşmayı geçici heyet yönetti. Davayı izleyenler arasında Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay ile birçok avukat da bulundu.

Kulaçoğlu, duruşmaya tutuklu bulunduğu hapishaneden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Kulaçoğlu'nun ifadesinin ardından avukatlar savunma yaptı.

Mahkeme, Taylan Kulaçoğlu’nun tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma ise 2 Aralık saat 10.30'a ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 17 Mayıs günü gözaltına alınmasının ardından çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan Taylan Kulaçoğlu, savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. 

Kulaçoğlu, 17 Mayıs’ta Türk Ceza Kanunu’nun 216’ncı maddesi gereğince “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik”ten gözaltına alınmış ve ifadesinin ardından 19 Mayıs'ta yurt dışına çıkış yasağı ve Balıkesir ili sınırını terk etmeme adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Aynı günün akşamı evi basılmış ve bu defa tutuklanmasına gerekçe olarak Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (DHKP-C) üyeliği ve propagandası gösterilmişti.