TAYAD'lı ailelerin yürüyüşüne polis saldırısı: 6 gözaltı

TAYAD'lı ailelerin yürüyüşüne polis saldırısı: 6 gözaltı

TAYAD'lı ailelerin Ankara'ya yapmak istedikleri yürüyüşe polis saldırısı gerçekleştirildi. Saldırı sonucu 6 kişi gözaltına alındı.

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TAYAD); çeşitli tarihlerde açlık grevine başlayan Grup Yorum üyeleri ve ölüm orucunda olan Mustafa Koçak için yapmak istedikleri “Adalet yürüşü”ne polis müdahale etti. Kartal Meydanı’nda bir araya gelerek Ankara’ya yürümek isteyen TAYAD’lı aileler, “Ölüm orucunda olan Mustafa Koçak ve açlık grevinde olan Grup Yorum için Ankara’ya yürüyoruz” pankartını açtı. Aileler, burada açıklama yapmak istedi. Ailelerin açıklama yapmasına izin vermeye polis, yürümek isteyen 6 kişiyi gözaltına aldı. 

6 kişinin gözaltına alınmasının ardından TAYAD'lı aileler kısa bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada “İnsanlar dört duvar arasında günden güne eriyor. Gerçekten tehlikeli evrelere gelindi. Biz onların aileleri olarak tedirginiz ve evlatlarımızın talepleri yalnızca kendileri için değil. Adalet herkesin ihtiyacıdır. Bu yüzden sizler de memleketin aydın gazetecisi olarak lütfen adalet talebine ses olun” çağrısı yapıldı. 

GRUP YORUM ÜYELERİ AÇLIK GREVİNE GİRDİLER 

Silivri, Gebze ve Balıkesir cezaevlerinde tutuklu bulunan Grup Yorum üyeleri, “İdil Kültür Merkezi basılmasın, konser yasakları kaldırılsın, üyeler hakkında bulunan arama kararları kaldırılsın, tutuklu Grup Yorum üyeleri tahliye edilsin ve haklarımızdaki davalar düşürülsün” talepleriyle farklı tarihlerde açlık grevine girdi. Burhaniye T Tipi Cezaevi’nde bulunan Bahar Kurt 124, Silivri 9 No’lu Cezaevi’nde bulunan İbrahim Gökçek 117, Barış Yüksel 117 ve Ali Arıcı 48 gündür, Gebze M Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’nde bulunan Helin Bölek 114 gündür açlık grevinde.

MUSTAFA KOÇAK 13 GÜNDÜR ÖLÜM ORUCUNDA

Mustafa Koçak, savcı Mehmet Selim Kiraz cinayeti davasında müebbet hapis cezası ile yargılanıyor. “Adil ve bağımsız mahkemelerde yargılanma” talebiyle 90 gün açlık grevinde kalan koçak, açlık grevinin 90’ıncı gününde sonra eylemini ölüm orucuna dönüştürdü. Koçak 13 gündür ölüm orucunda. (MA)