Tatile gelen Almanya vatandaşına 'Erdoğan'a hakaret' tutuklaması

Tatile gelen Almanya vatandaşına 'Erdoğan'a hakaret' tutuklaması

Tatil için geldiği Türkiye'de 'Erdoğan'a hakaret' iddiasıyla tutuklanan Alman vatandaşı Hüseyin M., şu ana kadar en yakınları ve Alman konsolosluk görevlileriyle görüştürülmediği öğrenildi.

Kuşadası’nda tatil yapan Türkiye kökenli Alman vatandaşı Hüseyin M. ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla tutuklandı.

DW Türkçe’nin haberine göre, Hüseyin M. adlı Alman vatandaşının ağustos ayı sonunda Kuşadası’nda tatil yaparken tutuklandığı, davanın görülmesine 11 Ekim’de başlanacağı bildirildi.

2012 YILINDAN BERİ ALMANYA VATANDAŞI

1976 Dersim doğumlu olan Hüseyin M’nin, 13 yaşında Almanya’ya geldiği ve 2012 yılından bu yana sadece Alman vatandaşlığına sahip olduğu bildirildi

GÖRÜŞMEYE İZİN YOK

Habere göre, Türk makamlarının Türk vatandaşı olarak işlem yaptığı Hüseyin M. ile ne Alman diplomatların ne de eşinin görüşmesine izin verilmiyor.

Hüseyin M.’yi şu ana kadar sadece eşinin anne ve babası bir kez ziyaret edebildi.

Avukatların ise Hüseyin M.’nin Türk vatandaşlığından çıktığına dair resmi belgeyi bulmaya çalıştığı, böylelikle Alman konsolosluk yetkililerinin müvekkilini ziyaret etmesini sağlamayı amaçladığı belirtildi.

ZİYARETTE DE ELE ALINMIŞTI

Türkiye’de siyasi gerekçelerle hapiste bulunan Alman vatandaşlarının sayısının son olarak beş olduğu bildiriliyordu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta Almanya’ya yaptığı devlet ziyareti sırasında Başbakan Angela Merkel ve Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye’deki tutuklu Alman vatandaşlarına ilişkin konuyu gündeme getirmiş ve hızlı çözüm talebinde bulunmuştu.