Taşeron işçi belediye önünde kendini yaktı

Taşeron işçi belediye önünde kendini yaktı

Tazminatı ödenmediği için bir işçi Ataşehir Belediyesi önünde üzerine benzin dökerek kendini yakmak istedi, işçinin durumunun ağır olduğu öğrenildi

Ataşehir Belediyesi önünde bir işçi kendini yakmak istedi. Üzerine benzin dökerek kendini yakmak isteyen kişinin belediyede çalışan eski bir taşeron işçi olduğu öğrenildi.

Nisan ayında belediye şirketine geçişler sırasında işten çıkarılan işçinin tazminatının da ödenmediği belirtilen R.K.'nin Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılığı, durumunun ağır olduğu belirtiliyor.

DEV- YAPI İŞ'TEN ZİYARET

Dev- Yapı İş Sendikası, tazminatını alamadığı için kendini yakmak isteyen işçiyi hastanede ziyaret etti. Taşeron çalışmanın işçki kıyımının yasal hali olduğunu belirten sendika, krizin yanlızlaştırdığı işçilere dayanışma ve örgütlenme çağrısında bulundu. 

Sendika adına konuşan temsilci sözlerine şöyle devam etti:

"Yıllardır biz bu durumu protesto etmek için sokaklarda, alanlarda, şantiyelerde, fabrikalardayız. Bu taşeron sistemin derhal kaldırılması için protesto ediyoruz. Bu taşeron sistemi yüzünden her gün, her ay, her saat iş cinayetleri yaşanıyor. Bunun yanı sıra işçiler maaşlarını alamadıkları için kendi canlarını, bedenlerini ateşe veriyorlar. Bugün bir emekçi arkadaşımız daha 3 aydır maaşını alamadığı için bedenini ateşe vermiş.  İşçi arkadaşlarımız yalnız değildir,  Dev Yapı- İş Sendikası, biz yanlarındayız. Kendilerini çaresiz hissetmesinler. Biz bunun takipçisi olacağız. Emekçilerle el ele omuz omuza sırt sırta vereceğiz. Bu vahşi politikaya karşı barış, demokrasi, özgürlük, eşitlik mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Bu sömürüye karşı her gün her alanda sokaklarda olmaya devam edeceğiz. Emekçilerin yanında olmaya devam edeceğiz. Lütfen, emekçi arkadaşlarımız hiçbir şekilde canınızı, bedeninizi ateşe vermeyin. Biz buradayız. Ne yapacaksak birlikte yapalım. Biz bunun takipçisi olacağız."

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Ataşehir Belediyesi, yaşanan olayın ardından bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Belediyemiz ile çalışan bir yüklenici firmanın çalışanı, kendi firmasından alacağı olduğu için Ataşehir Belediyesi’ne gelerek yetkililerden ödeme konusunda yardımcı olmalarını istemiştir.Belediye yetkilileri yardımcı olmak amacıyla yüklenici firma ile görüşmüş, ilgili ödemenin 11 Ocak Cuma günü yapılacağını öğrenip çalışana iletmiştir. Ardından belediye binasından ayrılan kişi bir süre sonra belediye binasına yeniden giriş yaparak elindeki yanıcı maddeyle kendini ateşe vermiştir. Belediye güvenlik görevlileri olaya anında müdahale etmiş ve çalışan hastaneye kaldırılmıştır" denildi.