Tartıştığı kadının kaburgasını kıran erkek öğretim görevlisine tahliye!

Tartıştığı kadının kaburgasını kıran erkek öğretim görevlisine tahliye!

Konya'da araç park yeri yüzünden tartıştığı akademisyen kadını darp edip, kaburgalarını kırdığı gerekçesiyle tutuklanan öğretim görevlisi Dr. Fevzi Altan Göksu, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Konya'da bir arkadaşının oturduğu sitede araç park yeri yüzünden tartıştığı akademisyen Ayşe Y.'yi darp edip, kaburgalarını kırdığı gerekçesiyle tutuklanan öğretim görevlisi Dr. Fevzi Altan Göksu tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Kadına yönelik saldırı, 17 Kasım 2019 tarihinde Meram ilçesi Uzunharmanlar Mahalle-si'ndeki bir sitenin otoparkında meydana geldi. Selçuk Üniversitesi Sarayönü Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü'nde öğretim görevlisi olan Fevzi Altan Göksü, bazı eşyaları almak için kendisi gibi akademisyen olan Süheyla B.'nin oturduğu siteye gitti. Eşyaları aracına yükleyen Fevzi Altan Göksu, Ayşe Y.'nin otomobilini, otopark çıkışına park etmesi nedeniyle çıkamadı. Bunun üzerine Süheyla B., Ayşe Y.'nin dairesine giderek, otomobilini çekmesini istedi. Bir süre sonra otomobilinin yanına gelen Ayşe Y. ile Süheyla B. arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Fevzi Altan Göksu, Ayşe Y.'ye tekme ve tokatlarla saldırarak darp etti. Ayşe Y., Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak, tedaviye alındı.

SALDIRIDAN HAFTALAR SONRA GÖZALTINA ALINDI

3 gün süren tedavisinin ardından taburcu edilen akademisyen Ayşe Y.'ye, hayati tehlikesi bulunduğu, kaburga kemiklerinde kırıklar oluştuğu ve basit tıbbi müdahaleyle giderileme-yecek şekilde yaralandığı yönünde adli muayene raporu verildi. Cumhuriyet savcısının talimatı üzerine Fevzi Altan Göksu, 2 Aralık günü gözaltına alındı. Fevzi Altan Göksu, 3'üncü Sulh Ceza Hakimliğince suçun vasıf ve mahiyeti ile mevcut delil durumu ve suçun 'katalog' suçlardan olması göz önüne alınarak, tutuklandı. Göksu'nun Ayşe Y.'ye saldırdığı anlar ise sitenin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

İDDİANAME ‘ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS’ SUÇUNDAN DÜZENLENDİ

Yürütülen soruşturma sonunda Fevzi Altan Göksu hakkında 'öldürmeye teşebbüs' suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenledi. İddianame Konya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Göksu, ilk kez hakim karşısına çıktı. Davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Fevzi Altan Göksu, saldırıya uğrayan Ayşe Y. ile tanıklar ve taraf avukatları katıldı.

‘SUÇSUZUM AMA O ANI HATIRLAMIYORUM’

Savunmasında hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirten Fevzi Altan Göksu, mah-keme başkanının “Sen Ayşe'ye bir şey yaptın mı?” sorusu üzerine, “O anı tam olarak hatır-lamıyorum” diye cevap verdi.
Fevzi Altan Göksu'dan şikayetçi olduğunu belirten Ayşe Y. ise, "Ben daha önceki ifademi hastanede bilincim kapalı bir şekilde vermiştim. Sanığın anlattıkları doğru değil. Olay günü markette 5 yaşındaki kızım altını ıslatmıştı. O gün anneme gidecektik. Kızımın altını değiştirmek için aracımı sitenin bahçesini yarı kapatacak şekilde çekip eve çıkmıştık. Kızımın üzerini değiştirirken zile basıldı. Ben de geliyorum dedim. Çocuğum küçük olunca yalnız bırakıp hemen inemedim. S. ikinci kez zile bastı. 'Bu araba buradan çekilecek' dedi. Aşağıya indiğimde aşağısı kalabalıktı. S. önüme geçip, 'Sen bizi burada bekletmeye ne hakkın var' dedi. Biraz tartıştık. Aracıma geçip, sürücü koltuğuna oturunca sağ kapı açıldı ve sanık bana birkaç kez peş peşe vurdu. Başıma doğru yumruk attı. Neye uğradığımı şaşırdım. Ben de arabadan inip kaçmaya başladım. Sanık bana uçan tekmeyle vurdu. Gözü dönmüş gibiydi. Orada yığılıp kaldım. Arkasını dönüp gitti. Kaburga kemiklerim kırıldı. Şikayetçiyim'’ dedi.

TUTUKSUZ YARGILANARAK TAHLİYE EDİLDİ

Tanıkların da dinlenmesinin ardından mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı, Fevzi Altan Göksu'nun tutuklu kaldığı süre göz önüne alınması, dosya kapsamında delillerin büyük ölçüde toplanmış olması nedeniyle Göksu'nun yurt dışı çıkış yasağı konularak adli kontrol kararıyla tahliye edilmesini talep etti. Mahkeme heyeti de Göksu'nun tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmesine karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

DAHA FAZLA