Tarım bakanından çılgın proje: Toprakları taşıyacak

Tarım bakanından çılgın proje: Toprakları taşıyacak

Tarım Bakanı Pakdemirli, "Tarım dışı kullanım izni verilen alanlarda yapılan kazılar sonucu veya baraj-göl alanlarında kalan bitkisel toprağın alınmasını, taşınmasını ve kullanılmasını düzenleyen mevzuat taslağı hazırlandı" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen "İklim Esnekliği ile Ekosistem Yönetimini Geliştirerek Gıda Güvenliğine Yönelik Entegre Arazi Kullanım Planlaması Projesi"nin açılış töreninde konuştu.

Pakdemirli, küresel ısınma, yanlış kullanma, çölleşme, erozyon gibi sebeplerle tarıma elverişli arazilerin tehdit altında olduğuna dikkati çekerek, bakanlığı döneminde yapılan çalışmalarla kaybedilen tarım arazilerinin miktarında ciddi azalma olduğunu iddia etti.

'ÇILGIN' PROJE

Pakdemirli, tarım arazilerinin sürdürülebilir kullanımı ve etkin korunmasıyla tarımsal üretimin artırılması için mevzuat çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Bu sebeple, İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler yapılıyor. Tarım alanlarının etkin korunmasını sağlayacak düzenlemeyle tarımsal üretimin artırılmasının önünde engel olan tarımsal amaçlı seralarda, ruhsat aşamasında yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırılması için gerekli düzenlemeleri ivedilikle yapıyoruz. Ayrıca bunların dışında, tarım dışı kullanım izni verilen alanlarda yapılan kazılar sonucu veya baraj-göl alanlarında kalan bitkisel (nebati) toprağın alınmasını, geçici süreyle depolanmasını, taşınmasını ve kullanılmasını düzenleyen mevzuat taslağı hazırlandı."

DAHA FAZLA