Tarikatçılar 'müzik haram' dedi, MEB onaylayıp öğrencilere dağıttı!

Tarikatçılar 'müzik haram' dedi, MEB onaylayıp öğrencilere dağıttı!

Nakşibendi Tarikatı’na yakınlığıyla bilinen Server Yaşam Vakfı’nın MEB onayıyla düzenleyeceği bilgi yarışmasına hazırlık kitabında “Kadını ön plana çıkaran filmler tehlikeli sonuçlar doğurur” denildi.

Gerici Server Yaşam Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onayıyla düzenleyeceği bilgi yarışmasına hazırlık kitabında, skandal ifadeler yer aldı. Müziğin haram olduğunun ima edildiği kitapta, “Kadını ön plana çıkaran filmler tehlikeli sonuçlar doğurur” denildi.

Nakşibendi Tarikatı’na yakınlığıyla bilinen Server Yaşam Vakfı’nın, MEB izniyle okullarda düzenleyeceği bilgi yarışması kapsamında öğrencilere dağıtılan, “Edep Mektebi” kitabında müzik dinlemenin haram mı helal mi olduğu konusunda “Farklı görüşler” bulunduğu ifade edilirken kadını öne çıkaran filmler için de “kötü sonuçlar doğurur” denildi.

İlkokuldan liseye kadar temel eğitimin her kademesindeki öğrencilere yönelik bilgi yarışması düzenlemek için MEB’den onay alan Server Yaşam Vakfı’nca hazırlanan yarışma kitabı AKP'nin kindar ve dindar nesil projesine uygun olarak hazırlandı.

KADIN DÜŞMANI İFADELERİN SONU GELMEDİ...

Vakfın, ‘ahlak’ temasıyla düzenleyeceği yarışma için hazırlanan , ‘Edep Mektebi’ isimli kitapta, “Kadınların mahremleri dışındaki insanların yanına ya da dışarı çıkarken edep yerlerini kapatan kıyafet giymesi gerekmektedir” denildi.

Yarışmaya katılacak ortaokul öğrencileri için, aralarında Nakşibendi Tarikatı’na yakın olduğu bilinen öğrenci yurtlarının da yer aldığı birçok noktada dağıtılan, “Edep Mektebi” isimli kitap, Nakşibendi Cemaati’nin Şeyhi Mahmut Esad Coşan’dan alıntılar içeriyor.

'KADINI ÖNE ÇIKARAN FİLMLER TEHLİKELİ SONUÇLAR DOĞURUR'

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre kitapta, müziğin haram olduğunu ima eden ifadelere de yer verildi. Müziğin haram mı yoksa helal mi olduğu konusunda farklı görüşlerin olduğunu öne süren kitapta, “Müziğin sözlerinde haram olmamalı” ifadesi de yer aldı. Kitabın, “Eğlencede Edep” bölümünde filmlere de değinildi. Kadınları ön plana çıkaran filmlerin, “Tehlikeli sonuçlar doğurduğu” iddia edildi.

DAHA FAZLA