Tarikat yurdunda katledilen Mehmet Sami Tuğrul için eylem

Tarikat yurdunda katledilen Mehmet Sami Tuğrul için eylem

Eylemde, devlet yurdunda kalacak yer bulamayan öğrencilerin özel yurtlara mecbur bırakılmasına tepki gösterildi.

İzel Sezer

Antalya'da Erenköy tarikatına bağlı öğrenci yurdunda aşçı olarak çalışan İhsan Güney'in 18 yaşındaki Mehmet Sami Tuğrul'u vahşice katletmesinin ardından Öğrenci Sendikası (Öğrenci-Sen) Antalya Temsilciliği, sıra arkadaşlarının öldürülmesine karşı bugün bir basın açıklaması yaptı. ¨Daha fazla sıra arkadaşımızın yobaz zihniyetler tarafından katledilmemesi için bu düzene ancak biz dur diyebiliriz¨ diyen öğrenciler, ¨Bir sıra arkadaşımıza daha zarar gelmemesi için taleplerimizin artık dinlenmesini istiyoruz¨ ifadelerini kullandı.

¨Mehmet’in katili tarikat düzeni¨ ve ¨Karanlığa teslim olmayacağız¨ sloganlarının atıldığı açıklamayı Öğrenci-Sen Antalya Temsilcisi Berker Kocaoğlu okudu. Attalos Meydanı’nda yapılan açıklamaya, izleyenlerden de alkışlarıyla destek verdi. Devlet yurdunda kalacak yer bulamayan öğrencilerin özel yurtlara mecbur bırakılmasına tepki gösterilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

‘TARİKAT DÜZENİNE KARŞI ÖĞRENCİYİ SAVUNACAĞIZ’

Bir kez daha öğrenci hayatının hiçe sayıldığı ve umursanmadığı vahşet dolu bir durum ile maalesef ki karşı karşıyayız. Antalya İlim ve Kültür Derneği yurdunda meydana gelen akıl almaz olay, öğrenci arkadaşımız Mehmet Sami Tuğrul'un yobaz zihniyetler tarafından vahşice katledilmesi bir kez daha tarikatların ve tarikatların yandaşlarının gerçek yüzünü bizlere göstermiş oldu. Bugün burada Mehmet arkadaşımızın sesi olmak için mücadele ediyor ve eğitim ile, ilim ile uzaktan yakından alakası bulunmayan tarikat düzenine asla boyun eğmeyeceğimizin altını çiziyoruz. Öğrencilere savunmasız ve direnemez gözüyle bakanlara karşı sesimizi birleştiriyor, eşitsizliklere ve bozuk düzene karşı hep birlikte hareket etmeye devam ediyoruz.

‘SORUMLULAR, TALEPLERİMİZE KULAK TIKAYANLARDIR’

Bizler öğrencilere gerçek değerlerinin verilmesini savunurken, sıra arkadaşlarımızın her geçen gün değersizleştirilmesi ve öğrencilik kimliğinin gözler önünde yok edilmesi; içerisinde bulunduğumuz acınası durumu gözler önüne sermektedir. Bu durumun sorumluları; taleplerimize karşı kulaklarını tıkayanlar, bizler haklarımızı ararken sesimizi ısrarla duymayanlar, yani öğrenciler ile inatlaşanlardır. Şu unutulmamalıdır ki; bugün sıra arkadaşımız Mehmet'i acımasızca katledenler, yarın başkalarını da aynı acımasızlıkla katledeceklerdir. Ancak; tarikatların arkasında sermaye varsa bizim arkamızda da kendi öz gücümüz ve en önemlisi de özgür irademiz vardır.

‘GELECEĞİMİZ KARANLIĞA MAHKÛM EDİLİYOR’

Temel insani haklardan birisi olan barınma hakkını devletin sağlaması gerekirken, bunun özel kurumlara bırakılması, öğrencilerin hayatlarının hiçe sayıldığının ve umursanmadığının somut bir göstergesidir. Geleceğimiz resmen karanlığa mahkûm edilmekte ve öğrenciler bilinçli bir şekilde çaresizlik içerisinde bırakılmaktadır. Mevcut barınma sorunundan dolayı devlet yurdunda kalacak yer bulamayan öğrenciler mecburiyetten dolayı özel yurtlara yerleşmekte ve bunu da herhangi bir maddi gelire sahip olmadan yapmaya çalışmaktadırlar. Barınma hakkı üzerindeki sermaye egemenliğinin son bulması hiç şüphesiz karanlık günlerin geride bırakılmasının da başlangıcı olacaktır. 

‘BİRLİKTE BAŞARABİLİRİZ!’

Tarikatların siyasi işlere karışmaları, siyasi alana lobicilik yaparak dahil olmaları yetmiyormuş gibi, geleceğimiz olan eğitime, ilime ve bilime de müdahale etmeleri ve bu alanları da kontrolleri altına almaya çalışmaları toplumsal yozlaşmayı da beraberinde getirmektedir ve bu sürece hız kazandırmaktadır. Daha fazla sıra arkadaşımızın yobaz zihniyetler tarafından katledilmemesi için bu düzene dur demek ise ancak bizlerin yapabileceği bir şeydir. 

Bugün gerçekleştirdiğimiz basın açıklamamızda acımasızca katledilen sıra arkadaşımız Mehmet’in sesi olmaya çalıştık. Biliyoruz ki; biz bir arada kaldığımız sürece, sesimizi ortak çıkardığımız ve her geçen gün daha çok bağırdığımız müddetçe birçok şeyi de değiştirebiliriz. Bu yüzden bugün burada sesimiz hiç olmadığı kadar gür çıkıyor. 

Bundan böyle tek bir sıra arkadaşımıza zarar gelmemesi için taleplerimizin artık dinlenmesini istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki bizler ancak birlikte başarabiliriz!

NE OLMUŞTU?

Antalya'nın Kepez ilçesindeki Antalya İlim ve Kültür Derneği (Alim Derneği) yurdunun yemekhanesinde 7 Aralık Salı günü yurdun aşçısı İhsan Güney, Mehmet Sami Tuğrul isimli öğrenciyi katletti. 

Kültür Mahallesi Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan yurtta meydana gelen cinayette, yurdun aşçısı İhsan Güney, henüz bilinmeyen bir nedenle duvara dayadığı Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi Tuğrul'un başını satırla kesti. Cinayetin meydana geldiği Alim Derneği'nin, Erenköy cemaati adı altında örgütlenen tarikat çizgisinde faaliyet gösterdiği biliniyor.

DAHA FAZLA