Tanker ile balıkçı teknesi çarpıştı: 4 ölü, 1 kayıp

Tanker ile balıkçı teknesi çarpıştı: 4 ölü, 1 kayıp

Akdeniz'de Yunanistan bayraklı bir tanker ile Türkiye bayraklı balık avlama teknesi çarpıştı. Alabora olan teknedeki 4 kişi hayatını kaybetti, bir kişi ise kayıp.

Adana'nın Karataş ilçesi açıklarında Yunanistan bayraklı bir tanker ile Türkiye bayraklı balık avlama teknesi çarpıştı. Çarpışma sonucu alabora olan teknede bulunan 5 balıkçıdan 4'ünün hayatını kaybettiği, 1 kişinin ise kayıp olduğu ve arama kurtarma çalışması başlatıldığı bildirildi.

Kente bağlı sahil ilçelerinden Karataş'ta gece saatlerinde denize açılan balıkçılarla bir süre sonra iletişim koptu. Denizdeki diğer balıkçılar, açık denizde tekneyi alabora olmuş halde buldu. Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, saat 05.50'de Karataş ilçesi 15 deniz mili açıklarında Yunanistan bayraklı bir tanker ile Türkiye bayraklı balık avlama teknesinin çarpıştığı ve teknenin alabora olduğu bilgisi alınması üzerine bölgeye 3 Sahil Güvenlik botu ve bir Sahil Güvenlik Dalış Timi sevk edildi.

Teknede bulunan ve 5 kişiden 4'ünün hayatını kaybettiği, kayıp olan bir kişinin bulunması amacıyla arama kurtarma çalışması başlatıldığı belirtildi.

DAHA FAZLA