Tanju Özcan, göçmenlere yönelik ayrımcı kararlarını savundu!

Tanju Özcan, göçmenlere yönelik ayrımcı kararlarını savundu!

Bolu Belediyesi'nin ırkçı başkanı Tanju Özcan, göçmenlere ve sığınmacılara yönelik ayrımcı uygulamaları savundu.

Bolu Belediye Meclisi tarafından sığınmacılara su ücretlerinin dolar kuru üzerinden alınması ve yabancı uyrukluların nikah ücretlerinin 100 bin TL olmasıyla ilgili karar oy çokluğuyla kabul edildi.

Başkan seçilmesinin ardından sığınmacı ve göçmenlere karşı ayrımcı uygulamaları ile gündeme gelen CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "İki yabancı uyruklu kişi Bolu’da evlenirse nikah ücreti 100 bin TL olacak. Bunun kararını aldık. Bolu’da oturma izni almış olan geçici sığınmacılarla ilgili bir tarife oluşturduk. Yabancı uyruklu kişilerin resmi para birimi TL değil. Biz de bunu Amerikan Doları olarak belirledik. Dijital sayaç kullanıyorsa saati aldığı gün Merkez Bankası’nın efektif satış rakamı neyse o fiyattan TL’ye güncellenecek" dedi.

Irkçılık yapmadığını ve faşist olmadığını iddia eden Özcan, "Seçilmiş bir insanım. Yabancı sığınmacı kardeşlerimiz bundan rahatsız oldular mı? Eğer oldularsa Şam’da su daha ucuz. Buyursunlar. Nikah ücretleri de Şam’da ucuz. Şam belediyesi nikah kıymıyor. Orada hocalar kıyıyor. Hocanın cebine ne sıkıştırırsan onu alıyor. Dolayısıyla illa Bolu’da evlenmek zorunda değiller. Ben iki sığınmacının Bolu’ya gelip Bolu’ya yerleşmelerini istemiyorum dedim" ifadelerini kullandı.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Bolu Belediyesi’nin yabancı uyruklulara nikah ve su ücreti fiyatlandırmasına yönelik inceleme başlatıldığını açıkladı.