Tampon bölgede kalan IŞİD'liyle ilgili Soylu'dan açıklama: 'ABD kabul etti'

Tampon bölgede kalan IŞİD'liyle ilgili Soylu'dan açıklama: 'ABD kabul etti'

Bakan Soylu, Türkiye ve Yunanistan arasındaki tampon bölgede kalan IŞİD'linin ülkesine gönderildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'nin Edirne Pazarkule Sınır Kapısı'ndan sınır dışı ettiği ancak Yunanistan kabul etmediği için tampon bölgede bekleyen IŞİD'linin ABD'ye gönderildiğini açıkladı.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin sınır dışı etmesi sonrası Yunanistan'ın kabul etmediği ve Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) gönderilmesi için seyahat belgesi düzenlenmesinin beklendiği ABD vatandaşı IŞİD’li Muhammad Darwis hakkında açıklamalarda bulundu.Soylu, "Yunanistan'la bizim aramızdaki sınırda kalan Amerikalı, biraz önce İstanbul'dan uçakla Amerika'ya sınır dışı edildi" dedi.

Önemli bir IŞİD'linin yakalandığı iddiasını yineleyen Soylu, "Avrupa'da da Türkiye'de de önemli bombalamaları gerçekleştiren isimden bahsedebilirim. Sorgulama sürüyor" ifadesini kullandı.

SİYANÜR SATIŞI

Soylu, geçim sıkıntısından dolayı gerçekleşen intihar olaylarıyla gündeme gelen siyanür satışına ilişkin ise "Arkadaşlarımız bir araya gelerek bir değerlendirme yapacak. Yapılması gerekenlerle ilgili bir adım atılacak" ifadesini kullandı.