'Tam kapanma'da alkol satışı yasağı!

'Tam kapanma'da alkol satışı yasağı!

Süleyman Soylu, alkol yasağına ilişkin "İstisnada yer almıyor ve kapalı. Bu açıdan hem bir muafiyet yok hem de soru işareti de söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

İleri Haber

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün düzenlenen kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada Türkiye’nin 29 Nisan Perşembe akşamı itibarıyla tam kapanma dönemine geçeceğini ve 17 Mayıs sabah 05.00’e kadar kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını söyledi.

Bu sürede alkol satışı yapılıp yapılmayacağı merak konusu olurken, Tekel Bayileri Platformu (TBP) Başkanı Özgür Aybaş, tam kapanma sürecinde içki satışının yasak olacağını söylemişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İstisnada yer almıyor ve kapalı. Bu açıdan hem bir muafiyet yok hem de soru işareti de söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

TEKEL BAYİLERİ TEPKİLİ

Kararı İleri Haber’e değerlendiren Bursa Tekel Bayileri Odası Başkanı Ali Koç, "Alkol satışı yasak ama ispatlayamam. Tebliğ edilmiş bir genelge yok. Bir genelge de beklemiyoruz. Böyle bir genelge yayınlama hakları da yok zaten” dedi.

Perşembe gününe kadar zincir marketlerde bir alkol stoku yığılması olacağını dile getiren Koç, Buradaki oluşacak kalabalığın sorumlusu iktidardır. Tekrar söylüyorum, ‘İçki satışı yasak, yaşam biçimine müdahale ediliyor’ denilmemesi adına yapılmış bir açıklama yok ve olmayacak” ifadelerini kullandı.

 

DAHA FAZLA