Taliban'dan intihar saldırısı: 3 ölü, 23 yaralı

Taliban'dan intihar saldırısı: 3 ölü, 23 yaralı

Saldırı, Pakistan Talibanı tarafından üstlenildi.

Pakistan Talibanı tarafından düzenlenen intihar saldırısında 3 kişi öldü, 23 kişi yaralandı.

Geçen günlerde Pakistan'da İslamabad hükümeti ile yaptığı atşekesi sonlandıran Taliban'ın Pakistan kanadı Tehrik-i Taliban Pakistan (TTP), Quetta kentinde bir polis aracına intihar saldırısı düzenledi. AFP'nin haberine göre saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi ise yaralandı.

Sputnik'in aktardığına göre üst düzey polis yetkilisi Azhar Mehesar, patlamanın Quetta kentinde sağlık görevlilerine eşlik etmeye hazırlanan bir polis ekibini hedef aldığını ve öldürülenler arasında bir polis, bir kadın ve bir çocuk olduğunu söyledi. Saldırıyı üstlenen TTP, yakında daha fazla ayrıntı paylaşacağını duyurdu.

TTP, 29 Kasım'da İslamabad hükümeti ile varılan ateşkesi sonlandırdığını açıklamış ve üyelerine yönelik, "Ülkenin neresinde olursanız olun saldırı gerçekleştirmeniz zorunludur" çağrısını yapmıştı.

Afganistan Talibanı’nın teklifiyle İslamabad ile TTP arasında Ekim 2021'de barış görüşmeleri başlamış ve bir aylık ateşkes ilan edilmişti.
Tarafların birbirlerini verilen taahhütlere uymamakla suçlaması üzerine görüşmeler devam etmemişti. Bu yıl nisan ayında tekrar başlayan görüşmelerin ardından Pakistan ile TTP, 10 Mayıs'ta ateşkes konusunda anlaşmıştı. Bununla birlikte güvenlik kaynakları, söz konusu ateşkesin kırılgan olduğuna dair açıklamalarda bulunmuştu.