Taliban: Yeni hükümet 2 gün içinde açıklanabilir, kadın bakan olmayacak

Taliban: Yeni hükümet 2 gün içinde açıklanabilir, kadın bakan olmayacak

Taliban'ın Katar'ın başkenti Doha'daki sözcüsü Şer Muhammed Abbas Stanikzai, Afganistan’da kurulması planlanan yeni hükümete dair açıklamalarda bulundu.

Taliban Sözcüsü Stanikzai, Afganistan’da 2 gün içinde yeni hükümetin açıklanabileceğini öne sürdü. Stanikzai, hükümette kadın bakan olmayacağını söyledi.

BBC Peştu Servisi'ne konuşan Taliban'ın Katar'ın başkenti Doha'daki sözcüsü Şer Muhammed Abbas Stanikzai, Afganistan’da kurulması planlanan yeni hükümete dair açıklamalarda bulundu.

2 gün içinde yeni hükümetin açıklanabileceğini öne süren Stanikzai, "kapsayıcı" bir hükümet kuracaklarını iddia etti. Stanikzai kadınların da yeni yönetimde olacaklarını ancak hükümette kadın bakan olmayacağını açıkladı.

‘ESKİ HÜKÜMETTE GÖREV YAPAN KADINLAR YENİ YÖNETİMDE YER ALMAYACAK’

Taliban sözcüsü, “ABD'nin desteklediği eski hükümette” görev yapan kadınlara da yeni yönetimde yer verilmeyeceğini söyledi. Taliban liderleri, daha önce yaptığı açıklamalarda “Şeriat kurallarına uydukları takdirde” kadın haklarına saygılı olacaklarını belirtmişlerdi.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi ise Afganistan'da kapsayıcı ve kadınların tam-eşit şekilde katıldığı yeni bir hükümet kurulması için Taliban'la müzakere çağrısı yapmıştı.