Taliban seçimini yaptı: 'Umuyoruz Trump kazanır'

Taliban seçimini yaptı: 'Umuyoruz Trump kazanır'

Taliban Sözcüsü Mücahit, ABD Başkanlık seçimlerinde Donald Trump'ı desteklediklerini duyurdu.

Taliban ile ABD arasındaki barış müzakereleri devam ederken, Taliban Sözcüsü  Zabihullah Mücahit, CBS kanalına yaptığı açıklamada, Trump'ın seçimleri kazanmasını istediklerini söyledi. Mücahit, 3 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerine ilişkin, "Umuyoruz Trump seçimleri kazanır ve Afganistan'daki Amerikan askeri varlığını sona erdirir" yorumunu yaptı.

'SAĞLIĞI İÇİN ENDİŞE ETTİK'

CBS News'e konuşan bir başka Taliban yetkilisi de "Trump'ın Covid-19 olduğunu duyduğumuzda onun sağlığı için endişe ettik, ancak şu anda iyiye gidiyor gibi gözüküyor" değerlendirmesinde bulunurken, ABD Başkanı'nın seçim kampanya direktörü Tim Murtaugh ise Taliban'ın desteğini reddettiklerini ve Trump'ın Amerikan çıkarlarını her durumda koruyacağını kaydetti.

'ASKERLERİMİZ NOEL'E KADAR EVLERİNDE OLMALI' DEMİŞTİ

Trump, Afganistan'daki son gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, "Afganistan'da görevine devam eden az sayıdaki cesur askerlerimiz Noel'e kadar evlerinde olmalı" ifadesini kullanmıştı.

Beyaz Saray'da 10 Eylül'de düzenlediği basın toplantısında Trump, "Kısa süre içinde Afganistan'daki asker sayımızı 4 bine indireceğiz. Aynı şekilde Irak'taki asker sayımızı da kısa sürede 2 bine indireceğiz" açıklamasında bulunmuştu.