Taliban militanları Türkiye'de üniversite mi okuyacak? Rektör reddetmedi...

Taliban militanları Türkiye'de üniversite mi okuyacak? Rektör reddetmedi...

Rektör Kızılay, Twitter’dan yaptığı paylaşımda Ersoy’un açıklamalarını yalanlamadı. Kızılay'ın açıklamaları dikkat çekti.

İleri Haber

Habertürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy’un “Silahlı bir Taliban mensubu yanıma gelip İnönü Üniversitesi’nden kabul aldığını söyleyen belgeyi gösterdi” açıklaması İnönü Üniversitesi tarafından yalanlanmadı. Rektör Ahmet Kızılay, “Afganistan uyruklu öğrencilerin kayıtları devletimizin ilgili güvenlik birimleri ile değerlendirildikten sonra yapılacaktır” dedi.

Habertürk Televizyonu sunucusu Mehmet Akif Ersoy, Afganistan’daki gelişmeleri takip etmek için Kabil’de bulunduğu sırada, bir Taliban mensubuyla yaşadığı sohbeti anlatmış ve "Bana kimliğini gösterdi. Sonra bir yazı gösterdi. Malatya’da İnönü Üniversitesi’nden kabul almış. Türkiye’ye gitmek istediğini söyledi. ‘Ben Türkiye’de üniversiteden kabul aldım. Türkiye’de okuyacağım’ dedi" ifadelerini kullanmıştı.

REKTÖR YALANLAMADI

Bunun üzerine İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Rektör Kızılay, Twitter’dan yaptığı paylaşımda Ersoy’un açıklamalarını yalanlamadı. Kızılay, “Afganistan uyruklu öğrencilerin kayıtları devletimizin ilgili güvenlik birimleri ile değerlendirildikten sonra yapılacaktır. İnönü Üniversitesi olarak konuyu yakından takip etmekteyiz” ifadelerini kullandı.