Taksim'e Saray ablukası: Gözaltı sayısı 145'e yükseldi

Taksim'e Saray ablukası: Gözaltı sayısı 145'e yükseldi

Saray'ın kapattığı ve ablukaya alınan Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen emekçiler gözaltına alındı.

İleri Haber

Saray tarafından bu yıl da Taksim Meydanı emekçilere kapatıldı. Saatler önceden meydana çıkan yollar ablukaya alınırken, alana girmek isteyen emekçiler de gözaltına alındı.

Beşiktaş’tan Taksim’e yürümek isteyen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi yaklaşık 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar polis minibüsüne bindirilerek emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Şişli Cevahir AVM’den Taksim’e yürümek isteyen 7 kişi de polisler tarafından darp edilerek gözaltına alındı.

Güncelleme 10.30

Mücadele Birliği sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, haber takibi için Taksim Meydanı’na giden muhabirleri Serpil Ünal’ın gözaltına alındığını duyurdu.

Güncelleme 12.55

Şu ana Taksim'e çıkmak isteyen yurttaşlardan 35'i gözaltına alındı. Beşiktaş'ta 7, Şişli'de 6, Osmanbey'de 2, Taksim'de 20 yurttaş gözaltına alındı.

Güncelleme 13.43

KHK ile mesleklerinden ihraç edilen emekçiler Nazife Onay ve Mehmet Dersulu, Taksim Gezi Parkı yakınlarında yaptıkları eylemde gözaltına alındı.Onay, gözaltına alındığı sırada "Burada hakkımızı aramayacağız da nerede arayacağız? Hangi meydanda arayacağız?" diye haykırdı.

Güncelleme 14.50

Çağdaş Hukukçular Derneği'nin verilerine göre, gözaltı sayısı 114'e yükselirken, Berkin Elvan'ın cenazesine katıldığı gerekçesiyle tutuklanan ve 1 yıl hapiste kalan Berkay Ustabaş da gözaltına alınanlar arasında yer alıyor.

Güncelleme 16.20

Beşiktaş, Şişli ve Beyoğlu’ndan Taksim’e yürümek isteyen işçiler polis saldırısıyla göz altına alındı. İstanbul’da 1 Mayıs nedeniyle Taksim’e yürümek isteyen 127 kişi gözaltına alındı.

Güncelleme 21.40

İçişleri Bakanlığı’ndan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

67 ilde 138 etkinlik yapıldığı aktarılan açıklamada, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları kapsamında; 303 bin 640 kişinin katılımıyla 67 ilimizde 138 etkinlik gerçekleştirilmiştir. Bu etkinlikler dışında düzenlenen 16 korsan gösteriye katılan toplam 145 şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır” denildi.