Taksim'de omzuna alıp kaçırdığı kadına tecavüz etti, 1 yıldır firar!

Taksim'de omzuna alıp kaçırdığı kadına tecavüz etti, 1 yıldır firar!

Taksim’in göbeğinde, baygın haldeki kadını omzuna alarak götürdüğü metruk binada tecavüz eden şahısla ilgili bir yıldır herhangi bir işlemin yapılmadığı ortaya çıktı.

İstanbul Taksim’de 22 yaşındaki E.’yi omzuna alıp kaçıran ve götürdüğü inşaat tecavüz eden zanlı hakkında 1 yıldır işlem yapılmadı. 3 kişinin karıştığı tecavüz skandalında haklarında dava açılan iki sanıktan biri tutuklanırken diğer sanık da firari konumda. 

Yapılan DNA incelemesinde tutuklu bulunan Dursun Aydemir’in E.’ye yönelik cinsel saldırıda bulunduğu belirlendi. Aydemir, aynı odada bulunan ikinci kişinin Engin Kayıran’ın (25) adını verdi. Yürütülen soruşturma sonrası Aydemir ve Kayıran hakkında İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. 19 yıl 6 aydan 25 yıl 6 aya kadar hapis istemi ile yargılanan iki sanıktan Aydemir tutuklanırken Kayıran için ise yakalama kararı çıkarıldı. Geçen yıl temmuz ayında görülmeye başlayan davanın bir sonrası duruşması 6 Mart günü yapılacak.

‘FAİLİ MEÇHUL’ BİLE DEĞİL
Hürriyet’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre, olayın üzerinden bir yıl geçtiğini belirten 22 yaşındaki kadının avukatı, “Müvekkilim sokağa çıkmaya korkuyor. Mahkemenin talebine rağmen, müvekkili omzuna alarak götüren kişi ile ilgili hiçbir araştırmanın yapılmadığını görüyoruz. İddianamede bu kişi faili meçhul kişi olarak bile geçmedi” dedi.

‘SOKAĞA ÇIKMAYA KORKUYOR’

Mahkeme, savcılığa gönderdiği yazılarda, şüpheli Rıdvan ve diğer sanık Engin Kayıran’ın durumunu sordu. Ancak bu iki kişi ile ilgili henüz bir gelişmenin olmadığı anlaşıldı. E.’nin avukatı Binnur Açış, müvekkilinin bir yıldır sokağa çıkmaktan korktuğunu belirterek “Olayda 3 fail olmasına rağmen dosyada iki kişi yargılanıyor. Bunlardan da biri tutuklu diğeri hâlâ yakalanamadı.

NE OLMUŞTU?

21 Ocak 2017 tarihinde F.H.E. (22) ve kadın arkadaşı E.Y. Balo Sokak’tan geçerek Tarlabaşı’na gidip buradan taksi ile evlerine gitmek istedi. Çevredeki 4 işyerinin kamera kayıtlarına göre saat 07.50 sıralarında iki kadının yanına 1.70 boylarında tanımadıkları bir erkek geldi. İfadelere göre Rıdvan isimli bu kişi F.H.E.’yi omzuna alarak yürümeye başladı.

F.H.E. baygın halde Rıdvan isimli kişi tarafından Tarlabaşı’ndaki bir inşaata götürüldü. Dava dosyasına göre burada dövülen ve tecavüze uğrayan E., daha sonra bu kişi tarafından metruk bir binaya götürüldü. E. ifadesinde ikinci getirildiği yerde kendisini tutuklu sanık Dursun Aydemir’in (30) odaya aldığını söyledi. E., zaman zaman ayıldığı sırada kendisine uyuşturucu madde verildiğini belirtti. E. 21 Ocak günü saat 13.30 sıralarında kendine geldiğini söyledi. Üstünde elbiselerinin olmadığını gören E., başına ne geldiğini sordu. Aydemir, E.’ye kendi rızası ile birlikte olduklarını söyledi. E., daha sonra arkadaşı E.Y.’yi sordu. Aydemir’in yanıtı, “Arkadaşını öldürdük, bu olanları birine anlatırsan seni de öldürürüz” oldu.

E. korkudan ‘Tamam’ diyerek “Yeter ki buradan çıkmama izin verin" dedi. Aydemir, numarasını gizleyerek E.’nin ayrı yaşadığı eşini aradı. Aydemir, belirtilen adrese gelen E.’nin eşine, eşinin gasp edildiğini kendilerinin de ona yardım ettiğini söyleyerek buluştukları yerden ayrıldı. E., ailesinden korktuğu için ilk gün yaşadıklarını anlatmadı. Ancak olaydan 3 gün sonra Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine kapsamlı ifade verdi. Polis ekipleri E. ile birlikte, götürüldüğü binaya gitti. Yapılan araştırmalar sonrası Dursun Aydemir’in kimliği tespit edildi.

DAHA FAZLA