Taksim'de HDP'nin kongre çağrısına polis ablukası

Taksim'de HDP'nin kongre çağrısına polis ablukası

Polis, HDP’li milletvekilleri ve il yöneticilerinin İstiklal Caddesi’nde, yarın yapılacak olan Olağan Kongre’ye yaptığı bildiri çalışmasını abluka altına aldı.

Ersan Kınık - @ErsanKinik

HDP’li milletvekilleri ve il yöneticileri Taksim İstiklal Caddesi’nde, yarın saat 10.00’da Küçükçekmece’de yapılacak olan Olağan Kongre’ye katılım çağrısında bulunup bildiri dağıttı. Polis çemberi altında gerçekleşen çağrıda, milletvekillerinin yurttaşlar ile buluşması engellendi.

Polis ablukasından seslenen HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu şu sözleri söyledi: “Bu fotoğraftan utanacak olan bellidir. Bu fotoğraftan utanacak olan bu rezilliği yaşatanlardır. Biz bu halkın seçilmiş milletvekiliyiz. Halkımızı kongremize davet etmek için bu bildirileri bu vaziyette dağıtıyoruz. Sizleri halkın iradesine sahip çıkmaya, omuz vermeye, destek vermeye davet ediyoruz dedi.”

Yer yer fiziki şiddete varan gerginliklerin yaşandığı yürüyüş kongre çağrısıyla sonlanırken, bildiri dağıtımı sırasında basın emekçilerinin de görüntü alması engellenmeye çalışıldı.