Enes Kara için eylem düzenleyen üniversiteliler gözaltında

Enes Kara için eylem düzenleyen üniversiteliler gözaltında

Gençlik örgütlerinin çağrısıyla Enes Kara için Taksim'de yapılan eyleme polis saldırdı.

Fotoğraf: Ufuk Çeri

Kaldığı cemaat yurdunda gördüğü baskı ve geleceksizlik kaygısı nedeniyle dün intihar eden Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara için Taksim’de eylem düzenleyen gençlik örgütlerine polis saldırdı. İstanbul Valiliği ve Beyoğlu Kaymakamlığı’nın eylemi yasakladığını duyurmasının ardından üniversiteliler İstiklal Caddesi’nde Büyük Parmakkapı Sokak’ta buluştu. Tünel’e yürümek isteyen üniversitelilere polis saldırdı. Polis saldırısının ardından üniversitelilerin bir kısmı gözaltına alındı.

Sendika.org’un haberine göre saldırının ardından üniversiteliler Mis Sokak’a geçti. Burada açıklamalarını yapan üniversitelilere polis yeniden saldırdı. Üniversiteliler darp edilerek ve ters kelepçe takılarak gözaltına alındı ve şiddet, gözaltı aracında da devam etti. HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu da gözaltına alınan üniversitelilerin yanına gitmek istedi. Polis, Piroğlu’nu üniversitelileri gözaltına aldığı alana sokmadı.

Polisin saldırılarına rağmen İmam Adnan Sokak’tan İstiklal Caddesi’ne çıkan üniversiteliler sloganlarla yürüyüşlerine devam etti. Tünel’e doğru yürüyen üniversitelilere polis bir kere daha saldırdı. Slogan atan bütün üniversiteliler gözaltına alındı.