Taksim Meydanı'nda kadın sanatçılardan sergi

Taksim Meydanı'nda kadın sanatçılardan sergi

Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi, toplam 12 ülkeden katılan kadın sanatçıların oluşturduğu "Hal Beden Zihin" isimli uluslararası sergiye kapılarını açtı.

İstanbul Taksim Meydanı'nda yer alan Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi, "Hal Beden Zihin" isimli uluslararası sergiye kapılarını açtı. Osmanlı döneminden kalma eski bir su deposundan dönüştürülen galeride yer alan ve küratörlüğünü Bağımsız Sanat Vakfı Başkanı Hülya Yazıcı'nın üstlendiği sergi, ‘kadına yönelik algıyı yeniden sorgulamayı' amaçlıyor.

12 ülkeden, çeşitli sanatçılara ait fotoğraf, resim ve enstalasyona yer veren sergiye ABD, Avusturya, Avustralya, Güney Kore, İngiltere, İran, Kanada, Malezya, Rusya, Slovenya, Suudi Arabistan ve Türkiye'den sanatçılar katıldı.

TOPLAM 37 ESER ARASINDAN 3'Ü RUSYA'DAN

Kadın sanatçıların ürettiği 37 eser arasından, 3 Rus sanatçının eserleri de yer alıyor. Bu isimlerden ilki, "Modern Dünyada Anne Olmak" isimli eseriyle, Ressam Aygül Okutan. Okutan'ın eseri, 16 bağımsız kareden oluşuyor.

Ressam Okutan, bu eseriyle dünyanın farklı yörelerindeki anneleri ve bu annelerin ne kadar farklı koşullarda çocuklarına annelik yaptıklarını eserine konu yaptığını aktarıyor. Okutan'ın eseri, Rusya'da aldığı akademik resim eğitimiyle Türkiye'de aldığı klasik ebru tekniği birleştirmesinin ürünü olarak değerlendiriliyor.

Bir diğer Rus sanatçı ise, sergiye Ufa şehrinden katılan ve "Kadın Korkuları" isimli eserin sahibi olan Nelly Akçurina. Akçurina, ipek üzeri sıcak batik tekniğinde çalışıyor. Üçüncü Rus sanatçı ise, Perm şehrinden Ekaterina Bezdenejnih.

Sergi, 30 Ocak'a kadar ziyarete açık.

DAHA FAZLA