Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde maske ve 3 metre mesafe zorunluluğu getirildi

Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde maske ve 3 metre mesafe zorunluluğu getirildi

Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde koronavirüs ile mücadele kapsamında maske takma ve 3 metre sosyal mesafe ile yürüme zorunluluğu getirildi.

Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli'nin başkanlığını yaptığı toplantıda Beyoğlu İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında yeni önlemler alındığını duyurdu. Buna göre bu iki bölgede, maske takmak ve 3 metre sosyal mesafe ile yürümek zorunlu hale getirildi.

Geçen günlerde hükümet tarafından yapılan "Salgının etkileri zayıflıyor" açıklamalarının ardından sokakların ve meydanların kalabalıklaşmasının ve yurttaşların alınan tedbirlere uymamaya başlamasının ardından hastalığın yeniden yükselişe geçebileceği konusu gündeme gelmişti. Durumla ilgili özellikle insan yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde yeni tedbirler hayata geçiriliyor.

Hıfzısıhha Kurulu'nun yaptığı açıklamada şunlara değinildi:

"Normalleşme süreci kapsamında ülkemizin gözbebeği konumundaki Beyoğlu Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ndeki hareketlenmenin artacağı ve bunun da bulaş riskini artıracağından bahisle, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde bulunan tüm kişilerin maske takmasını, kişilerin arasında en az 3 metre sosyal mesafeyi koruyacak şekilde hareket edilmesine, alınan bu tedbirlere uymayanların 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıha Kanunu'nun 282. maddesi gereğince idari yaptırım uygulanmasına oy birliğiyle karar verilmiştir."

DAHA FAZLA