Taksim Meydan projesi ilkbaharda başlıyor

Galataport projesiyle ilgili bir basın toplantısında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Taksim Meydanı'nın düzenlenmesine ilkbaharda başlayacağını belirtti.

(İleri - Haber Merkezi) Taksim Meydanı'nın düzenlenmesi çalışmalarıyla ilgili soruları yanıtlayan AKP'li Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan "İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ilkbaharda başlayacak" dedi. 

Galataport projesiyle ilgili bir basın toplantısında konuşan Demircan, Taksim Meydanı’nın yeşillendirilmesine ilişkin çalışmaların ne zaman başlayacağına ilişkin sorulara, “Ona İstanbul Büyükşehir Belediyesi İlkbaharda başlayacak. Güzel bir proje yapmıştı. ‘Yeşillendirecek derken tabi orası yaya aksının olduğu bir yer, yerde toprak gibi algılamamak lazım onu. Uygun büyük saksı gibi inşa edilmiş adacıklar gibi düşünmek lazım” şeklinde yanıt verdi.

Kamuoyunda çokca tartışılan Taksim Meydan projesi, geçen yıl bütçe görüşmeleri sırasında İBB'nin stratejik planına girmiş, belediye meydan için uygulamayı düşündüğü projeye bütçe ayırmıştı. Meydan projesiyle ilgili Danıştay'ın verdiği iptal kararı bulunuyor.

DAHA FAZLA