Taksim Dayanışması: 'Karanlık gider Gezi kalır'

Taksim Dayanışması: 'Karanlık gider Gezi kalır'

Taksim Dayanışması, Gezi Direnişi’nin 6. yılında Beşiktaş Abbasağa parkında etkinlik düzenledi.

Taksim dayanışması, Gezi Direnişi’nin 6. yılında Beşiktaş Abbasağa parkında “Karanlık gider Gezi kalır” sloganıyla etkinlik düzenledi.

Etkinlikte konuşan Taksim Dayanışması’ndan Deniz Özgür, “Gezi Direnişi Totaliter yönetimin aldığı ilk ve en ağır darbedir. İktidarın aldığı bu yara yüzünden 16 arkadaşımız yargılanıyor. Bu direnişi unutturmaya çalışanlara karşı her yıl onları anıyoruz ve anmaya da devam edeceğiz” dedi.

Atölye ve konserlerin gerçekleşeceği etkinliğe Taksim Dayanışması sözcüleri, Gezi şehit aileleri, milletvekilleri katıldı. Kadın Savunma Ağı, Mor Dayanışma, Emek Partisi ve Kaldıraç’ın stantlar kurup gençlere Gezi Direnişi’yle ilgili bildiri dağıttığı etkinlikte, parkın çeşitli yerlerine “Karadeniz İsyandadır, Gezi Direnişini Savunuyoruz ve Doğanın Talanına Karşı İsyandayız” dövizleri asıldı. Kadın Savunma Ağı ise kendisine cinsel şiddette bulunan kişiyi öldürdüğü için mübbet hapis cezasına çaptırılan Nevin Yıldırım için mektup kampanyası başlattı.

Şebnem Sönmez’in sunuculuğunu yaptığı etkinlikte katledilen gazeteci Hrant Dink, Gezi Direnişi sırasında yaşamını yitirenler ve darağacına asılan Erdal Eren’in yer aldığı belgesel gösterimi yapıldı. Etkinlikte Taner Önler, Haluk Önol, Serap Yağız, Teneke Trampet, Velvele Band ve Murat Meriç konser verdi.