Taksiciler Esnaf Odası Başkanından Uber tehdidi

Taksiciler Esnaf Odası Başkanından Uber tehdidi

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, "Avrupa'daki taksiciler gibi sağı solu yakıp yıkmak istemiyoruz" dedi. Aksu gazetecilere de tehdit savurarak, “Yanlı haberler sürerse taksiciler gereğini yapar" ifadelerini kullandı.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, Uber'e karşı açtığı dava öncesi İstanbul Adalet Sarayı önünde eylem yaptı. Eyleme CHP Milletvekili  Gürsel Tekin de destek verdi. 

Taksiciler erişim yasağı uygulanması için dilekçe sunarken, Uber süre talep etti. Uber'e savunma için süre verildi, mahkeme 4 Haziran’a ertelendi.

PET ŞİŞE ATTILAR

Uber protestosu içeren dövizler taşıyan taksicilere, yoldan geçen taksi sürücüleri de araçlarını durdurup konvoy oluşturarak destek verdi. Bazı taksiciler ise Uber  aracı olduğunu tahmin ettikleri  bazı minibüslere pet şişe attı.

Medyayı yanlı haber yapmakla suçlayan Aksu, "Yanlı haberler sürerse taksiciler gereğini yapar" tehdidinde bulundu.

‘SAĞI SOLU YAKMAK İSTEMİYORUZ’

İnternet üzerinden taksi hizmeti veren Uber'e açtıkları davanın ertelenmesinin ardından adliye önünde bir basın açıklaması daha yapan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, "Avrupa'daki taksiciler gibi sağı solu yakıp yıkmak istemiyoruz.  Eğer meclisimiz bu konuda gerekli çalışmayı yapmazsa eğer adalet farklı bir karar verirse taksici esnafının sabrı taşar taksici esnafı ekmeği için emeği için her şeyi yapar. Namus ne kadar önemliyse ekmeğimiz de o kadar önemlidir" diye konuştu.