Takipteki krediler 46 milyar lira!

Takipteki krediler 46 milyar lira!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nundaki verilere göre, takipteki krediler toplam 46 milyar TL büyüklüğünde.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK); bankacılık sektöründe takip hesaplarına aktarılması gereken, ağırlıklı olarak inşaat ve enerji sektörlerine kullandırılmış, toplam 46 milyar TL büyüklüğünde kredinin tespit edildiğini ve ilgili bankalara 2019 yıl sonuna kadar söz konusu krediler için gerekli sınıflama değişikliklerinin yapılması ve beklenen kredi zarar karşılıklarının ayrılması konusunda bildirimde bulunulduğunu bildirdi.

CHP'li Faik Öztrak karar için, "46 milyar TL krediyi bankalar bilançolarında batık yazacak. Gerçeklerin er veya geç ortaya çıkma gibi bir huyu var" diye konuştu.

BDDK'dan mali bünye değerlendirme çalışmaları kapsamında yapılan açıklamada, bankacılık sektöründe takip hesaplarına aktarılması gereken, ağırlıklı olarak inşaat ve enerji sektörlerine kullandırılmış, toplam 46 milyar TL büyüklüğünde kredi tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, ilgili bankalara 2019 yıl sonuna kadar söz konusu krediler için gerekli sınıflama değişikliklerinin yapılması ve beklenen kredi zarar karşılıklarının ayrılması konusunda bildirimde bulunulduğu kaydedildi.

DAHA FAZLA