Takas iddiasına Türkiye’den yanıt

Takas iddiasına Türkiye’den yanıt

İsrail’den bu sabah gelen takas pazarlığına ilişkin açıklamaya iddiaya Türkiye’den jet cevap geldi.

İsrail ve ABD basını, İsrail’de tutuklanan Ebru Özkan’ın Türkiye’de tutuklu papaz Andrew Brunson’ın salıverilmesi pazarlığı kapsamında bırakıldığını yazmış, İsrail de yaptığı açıklamayla gazetelerin bu iddiasını doğrulamıştı.

Bu sabah gündeme oturan iddiaya ise Türkiye’den öğle saatlerinde yanıt geldi.

Anadolu Ajansı’na konuşan bir Türk yetkili "İsrail'de düzmece terör suçlamalarıyla gözaltına alınan Ebru Özkan'ın salıverilmesi karşılığında Andrew Brunson'ın serbest bırakılmasına yönelik Türkiye ile ABD arasında anlaşma yapıldığına yönelik haberler tamamen asılsızdır" ifadelerini kullandı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ: ASILSIZ VE GERÇEK DIŞI

Ardından Demirören Haber Ajansı'nın geçtiği haberde, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy'un, Ebru Özkan'ın serbest bırakılmasına ilişkin basın organlarında yeralan bazı iddialara ilişkin yaptığı şu açıklama yer aldı:

"Rahip Brunson'ın serbest bırakılması karşılığında Ebru Özkan'ın İsrail'deki tutukluluk haline son verildiğine ilişkin iddialar kesinlikle asılsız ve gerçek dışıdır. Bilindiği gibi, Ebru Özkan hakkında 9 Temmuz'da İsrail'deki duruşmada şartlı tahliye kararı verilmiştir. Adıgeçen tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış ve ülkemize dönmüştür."