Tahliye edilen Gergerlioğlu'ndan ilk açıklama: 'Zulmediliyor ama biz sonunda başaracağız'

Tahliye edilen Gergerlioğlu'ndan ilk açıklama: 'Zulmediliyor ama biz sonunda başaracağız'

Cezaevinden tahliye edilen Ömer Faruk Gergerlioğlu, HDP Genel Merkezinde basın açıklaması yaptı.

Gergerlioğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Ben nerede kalmıştık diyorum. Bizim yaşamımız direniştir, direnmek yaşamaktır, sonuna kadar bunu dedik. Yaşasın halkların kardeşliği dedik. Ben Meclisten böyle çıktım, böyle de gireceğim.

Biz sonuçta haklıyız, güçlüyüz ve kazanacağız dedik. Haklı olduğumuz için güçlüyüz, bundan dolayı da kazanacağız dedik. Bizi çok zayıf görüyorlardı. Hukuken çok çok haklıydık ve kamuoyu vicdanı bizden yanaydı. İstedikleri kadar zulmetsinler, biz bundan dolayı çok güçlüydük, direne direne kazandık. Beni evimden darbederek çıkarttıklarında ben bu hikaye burada bitmez demiştim.

En başta bu zaferi halkımıza armağan ediyorum. Ben direndim ama benimle birlikte partimiz, kamuoyu, KHK platformları, tüm duyarlı insanlar direndi. Cezaevinde o dört duvar arasında hep bana edilen duaları, sevgi sözlerini hissettim. Bu kadar zorbalık içinde bu halkın yüzünün gülmesine çok çok ihtiyacımız vardı.

Bizim direnişimiz demokrasi, hak, hukuk ve adalet üzerineydi.

Benim şahsımda yüz binlerce, milyonlarca insana mağduriyet yaşatılıyor. 5 yıl önce barış istedim diye, Kürt meselesinde insan haklarına dayalı bir çözüm istedim diye 27 yıllık kamu doktorluğundan ihraç edildim. İnanılmaz hukuksuz kararlar verildi. Türkiye'de biz kime güveneceğiz? 5 yıldır mağdur ediliyorum, benim gibi yüz binlerce insan mağdur ediliyor. Ben yerel mahkemede, istinafda, Yargıtay'da mağdur edileyim, hızlıca karar Mecliste okunsun, ondan sonra son sığınacağımız yer AYM, o da ne kadar net kesin bir karar verdi. Burada AYM'ye teşekkür ediyorum, hızlı bir süreç işletti. Sonunda da 1 Temmuz'da karar verildi. AYM'nin kararı 15'e 0 oy birliğiyle alınmıştır. O yargı süreçlerinin utanması lazım. Ben barış istedim diye kamu doktorluğundan ihraç ediliyorum, ardından partim ve halkım bana bir onur bahşediyor, halkın vekili olarak buraya geliyorum ve sonrasında yine yargı oyunlarıyla vekilliğimiz düşürülüyor ve zindana atılıyorum. Sonuçta direniyoruz, kazanıyoruz.

Ben bu halkın bu kadar içinin kararmasını kabul edemedim. Tüm arkadaşlarımız da çıkacaklar. Leyla Güven, Farisoğulları, Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve tüm arkadaşlarımız... İnanın bana Türkiye'nin ve dünyanın dört bir tarafından sevgi, destek, dua yağmur gibi yağdı.

İçeride çok üzücü hadiseler duyduk. Deniz Poyraz kardeşimizi katlettiler, içimiz karardı ama hayır dedik. Biz haklıyız, zulmediliyor ama biz sonunda başaracağız dedik. Başta da dedim, dimdik giriyorum, dimdik de çıkacağım.

Bedenen kendimi korudum, spor yaptım, gençleştim, ruhen de yenilendim. Bizi belki tuş etmek istiyorlardı ama başaramadılar. İçieriden Meclisi takip ettik. Ben vekilliğimin devam ettiğini düşündüm, hiçbir şeyden kokpmadık. Elimden gelen her şeyi yaptım. Bize geri adım attıramazlar arkadaşlar.

Biz, insan hakları herkes içindir dedik. Ben arabada polislere 'Hukuki süreçleri işleteceğim' dediğimde 'Bizi tehdit mi ediyorsun?' dediler. Evet, sizi hukukla tehdit ediyorum. Biz halkın vekili olduğumuzu bilerek hareket ettik. Demokrasinin, Anayasa'nın kazancıdır bu.

Bizi boş yere 6 gün daha yatırdılar. AYM net bir karar vermesine rağmen 6 gün daha cezaevinde kaldım ama bilsinler ki bizim çıkmamız diğer arkadaşlarımızın özgürlüğünün habercisidir. Bu, partimize yapılan saldırıların biteceğinin habercisidir. Halkın yüzü gülsün, benim içim gülüyor, kalbim gülüyor. İnşallah diğer arkadaşlarımız da çıkacak. Direneceğiz, direne direne kazanacağız. Yine berxwedan jiyane diyorum"