Tadilatı için 7 milyon TL harcanan bina ‘dayanıksız’ denilerek yıkıldı

Tadilatı için 7 milyon TL harcanan bina ‘dayanıksız’ denilerek yıkıldı

İstanbul Beykoz’daki Necmettin Erbakan Kültür Merkezi, yılbaşı gecesi yıkıldı. Binanın tadilatı için daha önce 7 milyon TL harcanmıştı.

İleri Haber

AKP’li Beykoz Belediyesi, daha önce güçlendirmek için 7 milyon TL harcanan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi, yılbaşı gecesi 3 iş makinesinin aynı anda yaptığı yıkım işlemiyle hızla yıkıldı. Gece yarısı yapılan yıkım çalışması yurttaşların tepkisini çekerken, binanın hızla yıkılması rant iddialarını gündeme getirdi.

AKP’li Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, daha önce 7 milyon TL harcanan bina için, 2020 Eylül ayında yaptığı Belediye Meclisi toplantısında, binanın bugünün şartlarına uygun olmadığını ifade ederek, "Güçlendirmeye kalksanız ne kadar doğru? Belediyenin, Kaymakamlığın, adliyenin olduğu bu bölgeyi bir cazibe merkezi haline getirmemiz lazım. Bina çürük çıkınca, güçlendirme maliyeti de çok yüksek olunca, arka tarafta Aile Kadın Destekleme ve Engelleme Merkezi, İSKİ binası vardı, çürüktü yıktık. Onun yanına böyle bir proje için hazırlıklarımız vardı. Hatta ruhsat aşamasına kadar gelmişti." ifadelerini kullanmıştı.

 

 

DAHA FAZLA