Tacize uğrayan kadınları darp eden polis: Hakaret etmedim, 'ağzını yırtarım' dedim

Tacize uğrayan kadınları darp eden polis: Hakaret etmedim, 'ağzını yırtarım' dedim

İzmir Konak'ta motosikletli iki kişinin tacizine uğrayan Derya Kılıç ve Seray Gürer’i darp eden polis Orhan Yarcel hakim karşısına çıktı.

İzmir’in Konak ilçesi Alsancak semtinde motosikletli iki saldırganın tacizine uğrayan Derya Kılıç (19) ve Seray Gürer’i (22) darp eden polis Orhan Yarcel bugün hakim karşısına çıktı. Tutuksuz yargılanan Yarcel görüntülere rağmen darp ettiğini kabul etmedi, ifadesinde genç kadına "ağzını yırtarım" dediğini söyledi.

Alsancak'ta 10 Ağustos 2017 gecesi motosikletli iki saldırganın tacizine uğrayan Derya Kılıç ve Seray Gürer, yardım istedikleri polis Orhan Yarcel tarafından darp edildi. Güvenlik kameralarına da yansıyan görüntüler sonrası kadınların da şikayeti üzerine gözaltına alınan polis, 48 saat sonra serbest bırakılmıştı.

AA'nın aktardığına göre; İzmir 26. Asliye Ceza Mahkemesinde bugün görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan polis Orhan Yarcel, darp edilen Derya Kılıç ve Seray Gürer ile taraf avukatları katıldı. Yarcel ifadesinde, Alsancak semtinde asayiş uygulaması olduğundan 8 saat görev yaptığını, saat 02.00 sıralarında yanına yaklaşan iki kadından birinin, "Arkadaşıma elle tacizde bulundular. Buradan bir motorlu geçti mi?" diye sorması üzerine ellerini açarak görmediğini söylediğini iddia etti.

HAKARET SUÇLAMASINI KABUL ETMEYEN POLİS 'AĞZINI YIRTARIM' DEMİŞ!

Yarcel, Derya Kılıç'ın yanındaki arkadaşına dönerek kendisini kastedip küfür ve hakaretler ettiğini iddia ederek, bunun üzerine 'ağzını kapatmaya çalıştığını' ileri sürdü. Derya Kılıç'ı etkisiz hale getirmek için yere yatırdığını ve kelepçe takmaya çalıştığını söyleyen Yarcel, bu sırada diğer sokakta uygulama yapan polislerin de yanlarına geldiğini söyledi.

[ih2]

Polis Yarcel, "Derya Kılıç'a, 'küfretme, ağzını yırtarım' diye bir sözüm oldu. Hakaret suçlamasını kabul etmiyorum" şeklinde ifadelerle kendini savunmaya çalıştı.

'YASALARIN BANA VERDİĞİ YETKİYİ KULLANDIM'

Darp edilen kadınların avukatı Zeynel Cem Demirhan'ın "Derya Kılıç'a vurdunuz mu?" şeklindeki sorusuna Yarcel, olay anını gösteren görüntülere rağmen "Kasten yaralama kastıyla hiçbir harekette bulunmadım. Şahsı etkisiz hale getirmek için yasaların bana vermiş olduğu yetkiyi kullandım" diye cevap verdi.

'POLİS TOKAT ATTI, YERE YATIRDI, KIRIK AYAĞIMA BASTI'

Derya Kılıç ifadesinde, arkadaşı Seray Gürer ile Alsancak'ta saat 02.00 sıralarında evlerine gitmek için garın önünden geçtikleri sırada motosikletli iki kişinin tacizine uğradıklarını, sokakta polisleri görünce arkadaşının taciz olayını anlattığı polis Orhan Yarcel'in ellerini açarak, "Bu saatte bu şekilde gezerseniz az bile" şeklinde konuştuğunu söyledi. Beklemediği bu söz üzerine tepki gösterdiğini aktaran Kılıç, polis Orhan Yarcel'in kendisine tokat attığını, kolu ve saçından tutarak yere yatırdığını, kırık ayağına bastığını, canı yandığı için küfrettiğini söyledi. Olaya ilişkin rapor aldığını belirten Derya Kılıç, sanık polisten şikayetçi olduğunu ve davaya katılmak istediğini dile getirdi.

5,5 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Seray Gürer ise olayın arkadaşının anlattığı gibi gerçekleştiğini ifade ederek, Kılıç'ın şiddete maruz kalmasının ardından sanığa küfrettiğini beyan etti. Gürer de sanıktan şikayetçi olduğunu ve davaya müdahil olmak istediğini mahkemeye iletti. Hakim, Kılıç ve Gürer'in davaya katılma talebinin kabulüne, sonraki duruşmada tanıkların dinlenilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

[ih3]

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve İzmir 26. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, tutuksuz sanık polis Orhan Yarcel hakkında "Kamu görevlisinin sahip olduğu yetkiyi kötüye kullanmak suretiyle kasten yaralama ve hakaret" suçlamalarından 5,5 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

DAHA FAZLA