Tacizcilerin anneleri kız öğrencilere sopalarla saldırdı

Tacizcilerin anneleri kız öğrencilere sopalarla saldırdı

Saldırıya uğrayan öğrencilerden biri, "Bizi saçlarımızdan tutup yerlerde sürüklediler. Elbiselerimizi, parçaladılar" dedi.

Hindistan'ın Bihar eyaletindeki yatılı bir ortaokulda 34 kız öğrenci yurtlarında uğradıkları saldırı sonucu hastaneye kaldırıldı.

Kız öğrencilerin, kendilerini taciz eden erkek çocuklarının anneleri ve komşuları tarafından yurtlarında demir çubuklarla dövüldüğü ve saçlarından sürüklendiği belirtildi.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre bir grup erkek çocuğu, okulun bahçesinde oyun oynayan kızlara laf attı, duvarlara cinsel içerikli yazılar yazdı. Bunun üzerine yaşları 10 ile 16 arasında değişen kız öğrenciler birleşip erkek çocuklarını bölgeden uzaklaştırdı.

DEMİR ÇUBUK VE SOPALARLA YURDU BASTILAR

Ardından aralarında çocukların anneleri ve komşularının da bulunduğu 15 kişilik bir grup 20 dakika kadar sonra ellerinde sopalar ve demir çubuklarla yurdu bastı.

‘SAÇLARIMIZDAN SÜRÜKLEDİLER’

Saldırıya uğrayan Gudia adlı bir öğrenci, "Bizi saçlarımızdan tutup yerlerde sürüklediler. Elbiselerimizi, parçaladılar. Hepimiz korku içinde çığlıklar atıyorduk" dedi.

Hastanede tedavi altına alınan öğrencilerden hiçbirinin durumunun ağır olmadığı belirtildi.

6 ERKEK ÇOCUĞU VE 3 KADIN GÖZALTINA ALINDI

Olayla ilgili olarak 6 erkek çocuğu ve 3 kadın gözaltına alınırken, olay ertesi gün bir yürüyüşle protesto edildi. Eyleme katılanlar, okullarda daha fazla güvenlik önlemi alınmasını ve saldırganların cezalandırılmasını talep etti.