Taciz ve şiddetle anılan polis amiri Hanifi Zengin terfi etti!

Taciz ve şiddetle anılan polis amiri Hanifi Zengin terfi etti!

Taciz, şiddet ve engellemeyle anılan İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin terfi etti.

Yurttaşlara yönelik şiddet, taciz ve engellemelerle sık sık gündeme gelen ve hakkında çok sayıda suç duyurusunda bulunulan İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin, 2. Sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi ettirilerek İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı oldu.

Hakkında "taciz" iddiasıyla suç duyurusunda bulunulan, eylemlerde gazetecilere şiddet uyguladığı görüntüleri bulunan ve hakkında iki ayrı soruşturma başlatılan İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin, terfi etti. Zengin ile beraber çok sayıda isim hakkında terfi kararı verildi.

HAKKINDA 2 SORUŞTURMA VAR!

Hekim Ekrem Karakaya'nın katledilmesi üzerine sağlık emekçilerinin İstanbul'da düzenlediği eylemde, ARTI TV kameramanı Bilal Meyveci’yi "Çektin mi, ayağına bastığımı çektin mi? Ayağına bastığımı çektin mi, çekmediysen sonra görüşürüz!" sözleri ile tehdit eden Zengin hakkında Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA) Hukuk Birimi suç duyurusunda bulunmuştu. Zengin hakkında suç duyurusu üzerine soruşturma başlatılmıştı.

Ayrıca, Zengin hakkında, Onur Yürüyüşü'nde uyguladığı işkence ve tacize ilişkin kadın ve LGBTİ+'ların suç duyurusunda bulunması üzerine de ikinci bir soruşturma başlatılmıştı.

HANİFİ ZENGİN KİMDİR?

Muhammed Hanifi Zengin, Ankara Polis Akademisi'nden mezun oldu. Tokat Erbaa’da göreve başladı. Ardından sırasıyla Ağrı, Bitlis, Antalya’da görev yaptı.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ‘ne tayin olan Fatih Tınas’tan boşalan İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ‘ne atandı.

26 Haziran’daki Onur Yürüyüşü’nde bir kadını taciz ettiği anların video kaydı tepkiye neden oldu. Hak örgütleri videonun ortaya çıkmasından sonra Zengin hakkında suç duyurusunda bulundu.

Aynı Onur Yürüyüşü sırasında AFP foto muhabiri Bülent Kılıç’ı gözaltına aldırdı.

Sağlık emekçilerinin, görevi başında öldürülen doktor Ekrem Karakaya için 7 Temmuz’da yaptıkları eylemi takip eden gazetecilere yönelik tavırları ve tehditleri ile gündeme geldi.

Doktorların eyleminde kameraman Bilal Meyveci’yi “Çektin mi, ayağına bastığımı çektin mi? Ayağına bastığımı çektin mi, çekmediysen sonra görüşürüz!” diyerek tehdit etti.