Taciz, tehdit, şantaj, hakaret… 3 dava, 7 uzaklaştırma olmasına rağmen genç kadının peşini bırakmıyor!

Taciz, tehdit, şantaj, hakaret… 3 dava, 7 uzaklaştırma olmasına rağmen genç kadının peşini bırakmıyor!

26 yaşındaki Dr. Hacer D. öğrencilik döneminde Malatya’da tanıştığı Cebrail Can Kalaycı’nın 7 yıldır taciz, tehdit, şantaj ve hakaretlerine maruz kalıyor.

Kilis’te Cebrail Can Kalaycı isimli erkek, hakkında 7 defa uzaklaştırma, 3 defa da dava açılmasına rağmen Hacer D. isimli kadını 7 yıldır taciz etmeye devam ediyor. Hacer D., Tam 1600 numara değiştirerek tacize devam eden Cebrail Can Kalaycı’dan kurtulmak için sosyal medyadan çağrıda bulundu.

Gaziantep Doğuş gazetesinden Nevre Kalaycı’nın haberine göre, 26 yaşındaki Dr. Hacer D. öğrencilik döneminde Malatya’da tanıştığı Cebrail Can Kalaycı’nın 7 yıldır taciz, tehdit, şantaj ve hakaretlerine maruz kalıyor. Erzurum’da üniversite kazandıktan sonra Cebrail Can Kalaycı’nın defalarca okula geldiğini  ve kendisiyle görüşmek istediğini belirten Hacer D.,  2014 yılında okula gelip ayaklarıma sarılınca arkadaşlarımız araya girip ayırdı. İlk davayı da bu dönemde açtık” dedi.

Cebrail Can Kalaycı’nın hakkında 7 defa uzaklaştırma kararı alındığını, 3 defa da dava açıldığını belirten Hacer D., Ocak 2020’de Kilis Devlet Hastanesi’nde göreve başladığını ve bundan sonra da Cebrail Can Kalaycı’nın nöbet listelerini ele geçirerek nöbet çıkışlarına geldiğini  söyledi.

Hayatının düzene girmesini istediğini ifade eden Hacer D.,  Cebrail Can Kalaycı’nın erkek arkadaşlarının listesini çıkardığını ve hayatında olan herkesi bulup mesajlar attığını, 2019 yılı Temmuz ayından bu yana şantaja maruz kaldığını söyledi.

CEZALARI ERTELENMİŞ

Hacer D.'nin avukatı İslim Arğıllı Suvat ise şiddetin yalnızca fiziksel şiddet olmadığını, müvekkilinin yaşadığının ağır bir psikolojik şiddet olduğunu belirterek, “Müvekkilim Hacer D., tarafından Cebrail Can K.’ya kişinin huzur ve sükûnunu bozma suçundan 2014 yılında Erzurum Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Sanık ceza aldı, fakat adli sicil kaydında herhangi bir suç kaydı olmadığı için hükmün açıklanması geri bırakıldı, ceza ertelendi. 2.dava Erzurum’da tehdit ve hakaret suçlamasıyla dava açıldı. Duruşmalar devam ediyor. 2020 yılında da tehdit, hakaret, cinsel taciz, kişinin huzur ve sükûnunu bozma, kişisel verilerin hukuka aykırı elde edilmesi suçlarından dolayı dava açtık, duruşmaları devam ediyor” ifadelerini kullandı.

1600 FARKLI HATTAN MESAJ ATMIŞ

Av. İslim Arğıllı Suvat, şahsın her şehirde müvekkilini takip ettiğini belirterek, “2020 yılı Ocak ayında müvekkilim Kilis Devlet Hastanesi’ne atandı. Şahıs okulu bırakıp müvekkilimin peşinden Kilis’e geliyor. Şahsın ailesi aslında Malatya’da, babası profesör. Şahsın Kilis’te hiçbir bağlantısı yokken müvekkilimin peşinden Kilis’e geliyor.2020 Ocak ayından bu güne kadar müvekkilim Hacer D.'ye 1600 farklı hattan mesajlar, görüntülü aramalar mevcut. Müvekkilimin mezuniyet törenine dahi giderek videolara çekmiş. İnternetten indirdiği çıplak kadın görsellerine müvekkilimin başını montajlayarak ailesine ve tanıdıklarına göndermekle tehdit ediyor. Görsellerdeki kadınlar müvekkilime kıyasla çok kilolu kişiler” dedi.

‘CEZALAR ERTELENMESİN’

Kanunların ceza anlamında da cezai yaptırımlar anlamında da yeterli olduğunu aktaran Av. İslim Arğıllı Suvat, “Fakat uygulama noktasında sıkıntılarımız var. 6284 sayılı kanun için özellikle şu günlerde çok baskı var. İnsanların yanıldığı nokta şu; sözleşmede önleme çalışması geçiyor. Çocukların müfredatına toplumsal cinsiyet eşitliği, cinsiyet adaleti dersleri eklenecek. Bizim sıkıntımız doğru uygulanmaması, şahıs tehdit ve hakarette de ceza alıyor fakat erteleniyor. Bu kadar fazla şikayet sonucunda 2-3 yıl sonra da olsa muhakkak ki bir netice alınacak. Şuan 1 mahkumiyeti var. Biz istiyoruz ki cezalar ertelenmesin, müvekkilim normal hayatına dönebilsin” dedi. 

DAHA FAZLA