SYKP Eş Genel Başkanı Kaya serbest bırakıldı

SYKP Eş Genel Başkanı Kaya serbest bırakıldı

Gözaltı süresi dün uzatılan Kaya, bugün serbest bırakıldı. Kaya yaptığı açıklamada, "Ellerinde hiçbir şey olmadan keyfi gözaltı yaptılar" dedi.

Geçtiğimiz Perşembe günü öğle saatlerinde gözaltına alınan Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Ahmet Kaya, bugün akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Kaya, "Mücadele her yerde sürüyor ve sürecek. Kesinlikle teslim olmayacağız" açıklamasında bulundu.

Siyasihaber.org'un haberine göre, gözaltında kaldığı süre boyunca açlık grevi yapan Kaya, gözaltına alınma gerekçesi olarak  "terör örgütü kurma ve yönetme" ve sosyal medya paylaşımlarının sunulduğunu söyledi.

Kaya kendisine gözaltı kararının tebliğ edildiği belgede "SYKP terör örgütü adına faaliyet yürütmek suçundan şüpheli" ibaresinin bulunduğunu belirterek suçlamaların mesnetsiz olduğunu söyledi. 

'KEYFİ GÖZALTI YAPTILAR'

Gözaltındaki sorgusunda sosyal medyada yaptığı 'Necdet Adalı', 'Hikmet Kıvılcımlı' ve 'Deniz Gezmiş' paylaşımlarının da sorulduğunu söyleyen Ahmet Kaya, "Antalya HDP Eş Genel Başkanı olduğum süreçte mitinglerde yaptığım konuşmaları 'bu sen misin?' diyerek karşıma getirdiler. Bu sorular dahi ellerinde hiçbir şey olmadan keyfi gözaltı yaptıklarının kanıtıdır" dedi.

Kaya, "Mücadele her yerde sürüyor ve sürecek. Kesinlikle teslim olmayacağız. Eninde sonunda kadınlar, gençler, emekçiler yani Türkiye halkları kazanacak!" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Ahmet Kaya, geçtiğimiz perşembe günü öğle saatlerinde hakkında gözaltı kararı olduğu gerekçesiyle, Antalya'dan geldiği İstanbul'da, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı.