Suudiler ağız değiştirdi: 'Kaşıkçı'nın nasıl öldürüldüğünü bilmiyoruz'

Suudiler ağız değiştirdi: 'Kaşıkçı'nın nasıl öldürüldüğünü bilmiyoruz'

Suudi Arabistan, Cumartesi gününün ilk saatlerinde Cemal Kaşıkçı'nın "bir arbede nedeniyle" öldüğünü duyururken, Suudi Arabistan Başsavcısı Sheikh Saud Al Muhib ise Kaşıkçı’nın öldürülmesinde sorumlu olanların adalete teslim edileceğini söylemişti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Abdel al-Jubeir tarafından yapılan açıklamada, Riyad yönetiminin, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nasıl öldürüldüğünü ve cesedinin nerede olduğunu bilmediği iddia edildi.

Kaşıkçı'nın ailesine başsağlığı dileklerini ileten Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Abdel al-Jubeir, Kaşıkçı'nın ölümün korkunç bir hata olduğunu ifade ederken, Veliaht Prens Selman'ın olanların farkında olmadığının altını çizdi.

BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Yaşananları, "Korkunç bir hata ve trajedi" sözleriyle tanımlayan Al-Jubeir, Kaşıkçı ailesine derin üzüntülerini iletirken, ailenin acılarını paylaştıkları dile getirdi.

‘KESİN OLARAK BİLMİYORUZ’

Fox News'a konuşan Al-Jubeir, "Riyad, Kaşıkçı'nın nasıl öldürüldüğünü ya da cesedinin nerede olduğunu kesin olarak bilmiyor" dedi.

Suudi Dışişleri Bakanı, olay hakkında gelişme kaydedildikçe, bilgi paylaşımına devam edileceği konusunda söz verdi.

Al-Jubeir'e göre, Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın Cuma günkü ifşaat öncesinde Kaşıkçı olayı ile ilgili yaptığı açıklamanın, gazetecinin ölümüyle ilgili bilgi eksikliğine dayandığı belirtti.