'Suudi siyaseti hüzünlü bir trajedidir'

'Suudi siyaseti hüzünlü bir trajedidir'

Suudi Veliahtı’nın geçtiğimiz günlerde sarfettiği sözler tartışılmaya devam ediyor.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın Time dergisine verdiği mülakata yanıt verdi. Kasımi, Selman hakkında sert sözler sarfetti.

Kasımi’nin açıklamaları şöyle:

''Kötü niyetli Suudi Veliahtı'nın kibri haddini aşmaktadır ve tedavi edilemez bir hastalığa dönüşmektedir. Kendisi hanedan içindeki güç savaşı içinde ABD'nin ve son zamanlarda Siyonist rejimin desteğini sağlamak için halkının milyarlarca dolarını ödemenin yanında en komik ve utanılacak sözleri dile getiriyor.

'GÜÇ PEŞİNDEKİ YENİ YETME'

İsim ve güç peşinde olan bu yeni yetme, gözlerini 70 yıllık İsrail'in cinayetlerine bağlayarak Filistin ülküsüne açık bir hıyanetle bu gayrı meşru rejimi tanımaktan söz etmektedir.

'ŞUURSUZ CAHİL'

Bu sözler kendisinin ne tarih okuduğunu ne de coğrafya bildiğini, ne halkının ülkülerini, ne dünyanın hürriyet yanlılarının ülkülerini bildiğini ne de İslam ümmeti ve Filistin milletine reva görülen zulümden bir şey anladığını gösteriyor. Bu sözler kendisinin dostu ve düşmanını bilmediğini gösteriyor.

'KARA LEKE OLARAK KALACAK'

(IŞİD’e verilen destekten bahsediyor) Bu kadar zilletin bu tarihi geri dönüş sahiplerine kötü sonuçları olacağını ve Arabistan'ın alnında kara bir leke olarak kaydedilecektir.”

İLERİ HATIRLATIYOR

Muhammed bin Selman, Time dergisine verdiği mülakatta, Suudi Arabistan ile İsrail’in ortak çıkarlar ve bir ortak düşmana (İran) sahip olduğunu söylemişti. Selman, İsrail’le ekonomik anlaşmalar yapmaya hazır olduklarını da ifade etmişti.