'Suudi kralın ağabeyinden 100 milyon dolar aldınız'

'Suudi kralın ağabeyinden 100 milyon dolar aldınız'

Cemal Kaşıkçı konusu gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Suudi Arabistan'dan gelen çelişkili açıklamalar ve AKP'nin Suudilerle olan ilişkileri, yeni şüpheler doğuruyor.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili iktidara “Siz 2012 yılında şu andaki kralın ağabeyi olan kraldan TÜRGEV'e gelen 100 milyon dolarlık bağış aldınız. İade edin dedik etmediniz. Yediniz bitirdiniz. Onun kardeşine karşı kişilikli bir tavır alıp alamayacağınızı sormamızı milletimiz bizden bekliyor” şeklinde seslendi.

CHP Genel Merkezi'nde gündemdeki konulara ilişkin açıklamalar yapan Öztrak, partisinin İş Bankası’ndaki hisselerine AKP’nin el koymak istemesiyle ilgili olarak Kılıçdaroğlu’nun söylemini sürdürdü.

Öztrak şunları söyledi:

“Atatürk'ün vasiyetine göre dilimize tarihimize sahip çıkalım diye bırakılan paranın yandaşlara peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz. Bugün atamızın mirasına göz dikenler, yarın sıkışınca vatandaşların çocuklarına bırakacağı mirasa göz dikmeye tereddüt etmeyeceklerdir.

Böyle giderse milletimiz de çocuklarına miras bırakamayacaktır. Böyle bir ülkede kimse yatırım yapmaz.”

‘MİLLETİN PARASIYLA MI ALINDI?’

Öztrak, iktidarın “hediye” dediği, ancak Erdoğan’a Katar’dan 400 milyona satın alındığı söylenen VIP uçakla ilgili de “Hibe dediğiniz uçan sarayın hibe mektubunu ve hibeyi envantere kaydeden bakan raporunu açıklayın demiştim. Hala açıklama yok. Bu uçan saray milletin parasıyla mı alındı? Alındıysa bütçenin hangi kaleminde gösterildi? Açıklamaları bekliyoruz. Bu ucube sistemde kazanan millet değil, faiz lobileridir, yandaşlardır, Saray'dır. Yaşanan kriz Saray'ın değil milletin krizi olunca fedakarlığı da elbette Saray değil millet yapacak” dedi.

Gündemdeki bir diğer konu olan Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili de konuşan Öztrak, dikkat çekici ifadeler kullandı. “Milletimizin bilmediği hangi hesaplar var?” diyen Öztrak, açıklama yapılmak için neden Salı gününün beklendiğinin merak konusu olduğunu söyledi.

'100 MİLYON DOLAR ALDINIZ'

Öztrak, şu ifadeleri kullandı:

“Siz 2012 yılında şu andaki kralın ağabeyi olan kraldan TÜRGEV'e gelen 100 milyon dolarlık bağış aldınız. İade edin dedik etmediniz. Yediniz bitirdiniz. Onun kardeşine karşı kişilikli bir tavır alıp alamayacağınızı sormamızı milletimiz bizden bekliyor. Bugüne kadar milletimize açıklamadığınız nedir? Konsolosun elini kolunu sallayarak çıkmasına neden izin verdiniz?"